Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Munkakeresés interneten is

Önálló számítógépes tájékozódásra is alkalmas lesz a megyei munkaügyi központ csornai kirendeltsége.
Az elmúlt hetekben építőmunkások szállták meg a megyei munkaügyi központ csornai kirendeltségét. Mint megtudtuk, az ügyfelek kiszolgálásának hatékonyabbá tétele érdekében folynak a munkálatok az épületben.

– Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat a jövő év végéig hatvan kirendeltség korszerűsítését tervezi – mondta érdeklődésünkre Rimányiné Somogyi Szilvia, a megyei munkaügyi központ igazgatója. – Ennek keretében kerül sor a csornai kirendeltség modernizációjára is, amely az átalakítás után alkalmas lesz például az önálló számítógépes tájékozódásra. A technika, a programok fejlesztése lehetőséget ad arra, hogy a munkáltatók is az internet segítségével tartsák a kapcsolatot a munkaügyi központokkal, kirendeltségekkel, így helyezzék el, aktualizálják állásajánlataikat, válogassanak a munkavállalói ajánlatok között.

A terminálok segítségével a munkát keresők nemcsak információhoz juthatnak, hanem elküldhetik önéletrajzukat a nyilvántartásba és jelentkezhetnek az egyes állásokra.

A csornai kirendeltség júniusi munkaerő-piaci helyzetéről az igazgatónő elmondta: a regisztrált munkanélküliek száma ezerkettő, a munkanélküliségi ráta 5,7 százalék, a pályakezdő munkanélküli hetvennégy.

A júniusi adatok szerint munkanélküli-ellátásban négy százötvennégy, rendszeres szociális segélyben ötvennyolc, nyugdíj előtti munkanélküli-segélyben harmincnyolc, az álláskeresést ösztönző juttatásban száztizenöt személy részesül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harminc házhelyet értékesítenek

Kónyban tovább épül a sport- és szabadidőközpont, közben pedig harminc házhely értékesítését kezdték meg. Mindemellett fejleszteni kívánják az általános iskola felső tagozatát. Tovább olvasom