Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Munkahelyteremtőket támogatna a város

Csorna - Összesen 18 millió forinttal támogatja a csornai önkormányzat a helyi munkahelyteremtő vállalkozásokat. A részletek tavasszal derülnek ki, az biztos, hogy pályázni kell a forrásra.
A csornai önkormányzat idei költségvetésében 18 millió forintos vállalkozói alapot hoztak létre. A pénzből a munkahelyteremtő vállalkozásokat támogatnák. A vállalkozók pályázati úton igényelhetnek forrást a keretből. Gyopáros Alpár alpolgármester úgy fogalmazott, hogy ugyan nem az önkormányzat feladata ez, mégis felelősséget éreznek a helyi munkaadók iránt.

– 2009 a tavalyi év második feléhez képest is nehezebbnek ígérkezik a válságnak köszönhetően – indokolta a városvezető, miért is volt szükség az alap létrehozására. – Úgy látom, hogy a kormánynak nincsenek olyan programjai, melyek segítenék a nehéz helyzetben az önkormányzatokat és a vállalkozásokat. Sorra szűnnek meg a vállalkozások és ezzel a munkahelyek, így kevesebb iparűzési- és személyijövedelemadó-bevétellel, ugyanakkor magasabb szociális kiadásokkal kell számolnunk idén. Mindennél fontosabb tehát, hogy megerősödhessenek a magyar kis- és középvállalkozások, hiszen ezek biztosan nem telepítik üzemüket Kínába vagy Ukrajnába.

A csornai vállalkozások 18 millió forintos alapból kérhetnek munkahelyteremtésre. Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum
A csornai vállalkozások 18 millió forintos alapból kérhetnek munkahelyteremtésre. Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

Gyopáros Alpár hozzátette: nem gondolja, hogy az önkormányzat feladata lenne a csornai vállalkozások megmentése, erre nincs is pénzügyi lehetősége. A helyi munkaadókkal szemben azonban felelősséget éreznek.

– Éppen ezért az idei költségvetésben 18 millió forintot különítettünk el, amely elsősorban csornai vállalkozásoknak szól és munkahely-teremtési feladatokat támogat. Pályázati formában működik majd a támogatási rendszer, a részletek kidolgozása tavaszra várható. Ilyen korábban nem volt – jegyezte meg az alpolgármester.

Olvasóink írták

 • 3. Tisztánlátó 2009. március 02. 17:01
  „Szerintem az a legfőbb gond, ha valaki dolgozni akar ebben az országban, végül is mindegy milyen vállalkozást csinál, abban a pillanatban a többi (APEH, ÁNTSZ, "TANÁCS", HÁZIORVOS, BIZTOSÍTÓ, KÖRNYEZETVÉDŐK, NYÚGDÍJASOK stb.) az ő munkájából akar megélni. Ráadásul úgy, hogy még el sem kezdi, már nyúzzák a bőrét. Megértem azokat akik nem akarnak itt munkahelyeket teremteni. Elijesztik őket!!! Az embernek csak hányingere van ezektől a férgektől mikor meglátja a számláit meg a fizetéspapirját.”
 • 2. katalinka 2009. március 02. 15:49
  „Csornán ha nincs vállalkozó nincs adó nnem megmenteni kell őket,"elengedni" nem lett volna szabad!Volt munka hely had ne soroljam elmentek,pedig akkor még a gazdasági válság a küszöbön sem volt!Magyarul ELADTÁK itt az eredmény,ki fog idejönni? SENKI.Az a kevés is lehuzza a rolót mert nemtud majd tejelni az önkormányzatnak apeh-nekstb.Vagy nem eszik!”
 • 1. Putyilov 2009. március 02. 12:40
  „Így van,a kisvállalkozó nem megy Kínába.
  Inkább áttelepül Szlovákiába,ahol nincs megfojtva. Így szlovák állampolgároknak teremt munkalehetőséget,akik kiröhögnek minket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb pénzből akarnak jobb utakat

Csorna - Gyopáros Alpár alpolgármester szerint a városvezetés szigorúan ellenőrzi a városi útépítési… Tovább olvasom