Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

˝Munka˝ közben kapták el az autótolvajt Győrben

A kapuvári és a megyei rendőrök összehangolt munkájával, Győrben ˝munka˝ közben kaptak el egy autótolvajt, akinél – felkészültségét bizonyítandó – szerszámkészletet, parókát és gázpisztolyt is találtak. Az eredeti kulcsot használták volna a bűntetthez.

– Egy tanácstalan helybéli érdekes (és később értékes) kéréssel fordult a minap a Kapuvári Rendőrkapitányság nyomozóihoz – mondta el portálunknak Varga Krisztián őrnagy, a kapuvári rendőrség bűnügyi osztályának vezetője. A segítséget kérő kapuvári férfi elmondása szerint nagy értékű gépkocsiját eladni szándékozván azt az interneten meghirdette. Jelentkezők is akadtak a tizenötmillió forint értékű luxusautóra. A későbbi, reménybeli ˝vevők˝ a kocsit megnézték összes tartozékával együtt, meg is egyeztek az eladóval egy találkozóban, ahol majd az adásvétel feltételeit tisztázzák.

A nagy értékű autó.
A nagy értékű autó.

Mint később kiderült, ekkor a ˝vásárlók˝ észrevétlenül kicserélték a jármű pótkulcsát egy, a másikra megtévesztésig hasonlító kulcsra, az eredetit pedig ellopták. Az üggyel foglalkozó nyomozóknak nem kellett ennél több információ, rögtön sejteni lehetett, hogy ezt a gépkocsit el akarják lopni a magukat vásárlónak kiadó személyek. Mivel az általálkozóra a bejelentés napján Győrben került volna sor, így a rendőröknek sietniük kellett, körülbelül két óra állt rendelkezésükre a megfelelő fogadtatás előkészítésére.

A kapuvári sértett – látva a felderítők és a nyomozók akcióját – annyit tudott mondani, ilyen profi munkát még az amerikai filmekben sem látott - mondta Varga Krisztián őrnagy.
A kapuvári bűnügyesek az eladásra kínált autót folyamatosan figyelve kapcsolatba léptek a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felderítőosztályával, akik az eset ismertetését követően azonnal bekapcsolódtak a kapuváriak mellé és a találkozó már a győriek hathatós segítségével, háttérben az összes kapuvári nyomozóval kezdődött meg, illetve kezdődött volna.

A megbeszélt helyen és időben a kapuvári eladó gépkocsijával leparkolt, majd a vevőkkel egy előre egyeztetett vendéglátóhelyre ment, ahol azonban – ahogy azt a rendőrök gyanították – senki sem várta. Leparkolt járműve viszont őrizetlen maradt, ahol aztán azonnal megjelent egy baseballsapkát viselő férfi, aki a kocsit az előzőleg ellopott pótkulccsal kinyitotta, majd a kocsiba ülve indulásra készülődött. Az ekkor lecsapó rendőröknek köszönhetően azonban nem oda jutott el, ahova indult, végállomása az előzetes letartóztatás lett.

A felkészült ˝vevő˝ szerszámai.
A felkészült ˝vevő˝ szerszámai.

Az is kiderült, hogy az elfogott ˝vásárló˝ jól felkészült az ˝adásvétel˝ lebonyolítása során fellépő váratlan eseményekre is, hiszen holmijai közül lefoglaltak több típusú autóhoz való indítókulcsot, szerszámkészleteket, gázspray-t, gázpisztolyt, valamint váltás ruhát, parókát is.

– Az elfogás lebonyolításáról csak annyit, hogy a kapuvári sértett – látva a felderítők és a nyomozók akcióját – annyit tudott mondani, ilyen profi munkát még az amerikai filmekben sem látott – tette hozzá Varga Krisztián őrnagy.

Lehetne ez a történet csattanója, itt azonban az még nem ért véget. Az elfogást követően a kapuváriak szélesebb körben folytatták tovább a nyomozást, és azt is megállapították, hogy az elfogott személy nem egyedül dolgozott és nem egyedi esetről van szó. Az ország különböző pontjain több bűncselekményt követett el azzal a társával együtt, akit tegnap fogtak el a kapuvári bűnügyesek azok után, hogy – mivel a szálak a fővárosba vezettek – az érdi és a budaörsi nyomozókkal is kooperáltak.
Az eljárás egy férfi előzetes letartóztatása és egy másik férfi őrizetbe vétele mellett, szakértők bevonásával folytatódik.

Olvasóink írták

 • 16. tettes 2010. szeptember 19. 19:32
  „Engem az apeh(........) egy 6 éves volvó miatt szekállt,ami 1,5millát ért.Erre mit lépnek akkor???”
 • 15. akosbarkovics 2010. szeptember 17. 14:22
  „Azért nem kell hanyatt esni ám a rendőröktől...
  Nem tudom ki a túrónak képzelik magukat.
  Á inkább hagyjuk,nem akarok bele merülni,de
  úgyis sejti mindenki mire akartam célozni.”
 • 14. Lobbo71 2010. szeptember 17. 13:42
  „szocdem, a saját kulcsával akarták ellopni, de ne zavarjon. Minek is olvasnád el a cikket, amihez hozzászólsz...”
 • 13. szocdem 2010. szeptember 17. 13:24
  „Nem is kell ez az újfajata merci ezek után!

  Amit ilyen, a cikkben említett, és bizonyságul a fotóval is ábrázolt jó "szerszámkészletek-kel" el lehet lopni (de akár javítani) az tuti hogy nem autó hanem svindli!
  Mitől kerül ez a verda sokmillába?????”
 • 12. Dwatson 2010. szeptember 16. 20:57
  „Ha egy csokiért is lehet 3 hónapot kapni,akkor képzelem hogy hány évet fog ülni?Vagy mégsem,talán itt kint mégis csak kellenek az autó tolvajok?”
 • 11. AHA 2010. szeptember 16. 16:00
  „1 millió alatt Mercit???? Ami ugyanolyan jó mint a drága?
  :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD”
 • 10. Lobbo71 2010. szeptember 16. 15:59
  „És az az 1 milliós 124-es hány éves? Ezer. Akinek van rá pénze (és kicsit igényesebb nálad), az nem ül ezeréves autóba, amikor fenn tud tartani egy újat is, ami kényelmesebb, jobban megy, a fenntartási költségeket meg pont leszarja. Ne csak a saját .........szemüvegeddel nézd a világot, inkább próbálj ki egyszer egy ilyen autót és rá fogsz jönni, mi kerül benne 15-20 millióba. <moderálva...>”
 • 9. Mankapunka 2010. szeptember 16. 15:51
  „Lobbo

  Ha akarsz venni komly Mercit,lehet kapni a 124-es szériát 1 millió alatt és ugyanolyan kényelmes,mint a mostani E osztály. Fogyasztásban ugyanannyi,szervize olcsóbb,biztosítás is olcsóbb lesz jövőre,és ha hozol Németországból egy öreg házaspártól egy megkíméltet,akkor mwg még többen fognak megnézni,ha szépre megcsinálod,mintha beülsz egy ilyenbe,ami már a legutolsó fémkereskedő DS-Ba rendszámmal ellátott cihánynak is van.

  Vegye csak mindenki,aki fel akar vágni.”
 • 8. Lobbo71 2010. szeptember 16. 15:43
  „Mankapunka, azért, mert te igénytelen vagy, más még lehet igényes.”
 • 7. Mankapunka 2010. szeptember 16. 15:31
  „Mi ebből a tanulásg??? Itt a balkánon nem kell drága cuccokat használni,és nem tudnak megkárosítani.

  Nekem az 1 millás autó is megfelel,elvsz A-ból B-be,olcsóbb a szervize,és leszek lelkibeteg,ha valaki megkarcolja,vagy leveri a lököst róla- Lehet mondani,hogy irigy vagyok,de tőlem használják nyugodtan a drága holmijaikat,csak a lelkinyugalom,ami megfizethetlen.

  Ja,és még a biciklimet sem lopták el,mert ilyen 1000 Ft-t sem érővel járok,de a célomat kiszolgálja-

  Éjjel a rendőrök a csidikeszeket is körbevették a belvárosban.”
 • 6. apa80 2010. szeptember 16. 14:14
  „Csak gratulálni tudok a rend éber őreinek! Így tovább, és egyszer talán azt is megérjük, hogy nem mindig szidják, hanem dicsérik is őket.”
 • 5. Csetneky 2010. szeptember 16. 12:36
  „Az egész ügynek a pótkulcs a kulcsa. Ha a sértett nem veszi észre, hogy kicserélték, az életben nem kapják el a tolvajt. Onnantól kezdve viszont egyértelmű volt a dolog. Az minden esetre jó, ha az ilyen alakok lakat alá kerülnek.”
 • 4. Hyde44 2010. szeptember 16. 12:29
  „Kedves Imcsi!

  Te talán odaadtad volna a tizenötmillás autód egy általad emlegetett, akár üldözésbe is hajló dologhoz, én viszont azt gondolom, a tulajdonos már annak is örült, hogy ilyen könnyen megúszta az esetet. A továbbgöngyölítést bízzuk szakemberekre úgy, hogy más nagy értékű tulajdonát ne veszélyeztessük. Nem vitatom, jó az elképzelésed, csak ne más autójával verük azt a bizonysot. Nem elképzelhetetlen viszont, hogy egy órán belül szétszedik.”
 • 3. Imcsi 2010. szeptember 16. 11:40
  „Talán meg kellett volna várni, hogy hova viszi a kocsit a tolvaj! Egyszerűbb lett volna tovább göngyölíteni a szálat, mert feltételezem, hogy megrendelésre ment volna a kocsi!”
 • 2. Indygo 2010. szeptember 16. 10:26
  „Remélem sok ember ellopott autója előkerül.”
 • 1. igazmondó 2010. szeptember 16. 10:20
  „Végre dicsérik a rendőröket. Pedig divat beléjük rúgni. Persze ha baj van azért jó ha segítenek mi?
  Ezúton küldök egy sünt a sünözők hátsó felébe.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A búcsún tánccal szórakoztatták a helyieket

Tizenöt esztendeje tartó hagyomány, hogy a magyarkeresztúri néptánccsoport a község búcsúján… Tovább olvasom