Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Munka kell a csornai romáknak

A képviselőjelölt-állításról és a cigány kisebbség helyzetéről tartottak sajtótájékoztatót tegnapelőtt független csornai jelöltek.
A független Családi János polgármester és képviselőjelölt, valamint Nagy Domokos és Mé száros Tibor képviselőjelöltek elöljáróban elmondták: meglepődve tapasztalták, hogy szá mos olyan jelölt van Csornán, aki nem a saját körzetében, ha nem a város valamely más területén méreti meg magát. Családi János a tájékoztatón a cigány kisebbséget érintő ter veiről is beszámolt. Eszerint a legfontosabb feladat, hogy a romák önfenntartó képességét növeljék.
Megválasztása esetén a felnőttoktatást helyezné előtér be valamely csornai középiskola segítségével. Családi János jó ötletnek tar taná, ha közhasznú társaság kezdené meg a működését a város ban, ahol állami támogatással lehetne a cigányokat foglalkoz tatni. Erre példát Zala megyé ből említett, ahol tizenöt–húsz roma család együttesen foglalkozik uborkatermesztéssel szakemberek irányításával. A fizikai munka és a pénzkereset mellett azt is elérték, hogy egy bizonyos fokú alapműveltséget szerezzenek maguknak. A polgármesterjelölt szerint nem segélyekre és szociális juttatásokra van szükség, hanem a fokozatosság elvét vallva kell a romáknak munkalehetőséget teremteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszalépés az utolsó percben

A döriek azt állítják – már akik egyáltalán megszólalnak ez ügyben –, azért hiúsult meg… Tovább olvasom