Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Műhelyek, boltok, irodák lesznek az inkubátorházban

Uniós támogatással, 400 ezer euróból inkubátorházat építenek Szanyban. Az épületet kezdő vállalkozások vehetik igénybe, kedvezményes díjért.
Műhelyek, boltok, irodák kapnak helyet benne. A beruházást várhatóan jövő februárban kezdik.

Németh Gergely polgármester elmondta: a határokon átnyúló projekt keretében a szlovákiai Jókával működik együtt az önkormányzat. A szükséges szerződéseket már aláírták, jelenleg a közbeszerzési eljárás van folyamatban.

– Februárban kezdjük majd a kivitelezést és év végére szeretnénk is befejezni a beruházást – tájékoztatott. – A közel nyolcszáz négyzetméteres épületben lesz lakatos-, asztalos- és kőfaragó- műhely.

 tervek szerint így néz majd ki az inkubátorház Szanyban.
A tervek szerint így néz majd ki az inkubátorház Szanyban.


Két üzlethelyiséget és irodákat is kialakítunk. Kezdő vállalkozások vehetik igénybe, hogy indulásukat így is segítse a község. Öt évig használhatják, akkor kell saját lábukra állniuk és továbblépniük. Eközben kedvezményes díjat fizetnek csak, ugyanis az inkubátorházat nonprofit módon működtetjük. A négyszázezer eurós beruházásból mintegy tízmillió forint lesz az önkormányzat önrésze. Az épületben, ha teljes kihasználtsággal tud üzemelni, körülbelül húsz munkahely is létesülhet.

A polgármester hozzátette: falujában számos közép- és kisvállalkozás működik. Az előzetes felmérések szerint az inkubátorház szolgáltatásaira is lesz igény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyertek – megszépül Mórichida kultúrháza

A mórichidai önkormányzat mintegy ötmillió-hétszázezer forint támogatást nyert falumegújításra és… Tovább olvasom