Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 4°C

Műhelyek, boltok, irodák lesznek az inkubátorházban

Uniós támogatással, 400 ezer euróból inkubátorházat építenek Szanyban. Az épületet kezdő vállalkozások vehetik igénybe, kedvezményes díjért.
Műhelyek, boltok, irodák kapnak helyet benne. A beruházást várhatóan jövő februárban kezdik.

Németh Gergely polgármester elmondta: a határokon átnyúló projekt keretében a szlovákiai Jókával működik együtt az önkormányzat. A szükséges szerződéseket már aláírták, jelenleg a közbeszerzési eljárás van folyamatban.

– Februárban kezdjük majd a kivitelezést és év végére szeretnénk is befejezni a beruházást – tájékoztatott. – A közel nyolcszáz négyzetméteres épületben lesz lakatos-, asztalos- és kőfaragó- műhely.

 tervek szerint így néz majd ki az inkubátorház Szanyban.
A tervek szerint így néz majd ki az inkubátorház Szanyban.


Két üzlethelyiséget és irodákat is kialakítunk. Kezdő vállalkozások vehetik igénybe, hogy indulásukat így is segítse a község. Öt évig használhatják, akkor kell saját lábukra állniuk és továbblépniük. Eközben kedvezményes díjat fizetnek csak, ugyanis az inkubátorházat nonprofit módon működtetjük. A négyszázezer eurós beruházásból mintegy tízmillió forint lesz az önkormányzat önrésze. Az épületben, ha teljes kihasználtsággal tud üzemelni, körülbelül húsz munkahely is létesülhet.

A polgármester hozzátette: falujában számos közép- és kisvállalkozás működik. Az előzetes felmérések szerint az inkubátorház szolgáltatásaira is lesz igény.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyertek – megszépül Mórichida kultúrháza

A mórichidai önkormányzat mintegy ötmillió-hétszázezer forint támogatást nyert falumegújításra és… Tovább olvasom