Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Műfüves focipálya, ravatalozó, buszforduló

Befejeződött a ravatalozó átépítése Bősárkányban. Elkészült a falu közepén a buszforduló, épül műfüves pályájuk és készülnek a művelődési ház felújítására.

Két jelentős beruházás is zajlik Bősárkányban, további kettőt pedig befejeztek a községben. Szalay Imre polgármester a Kisalföldnek elmondta: elkészült a ravatalozó felújítása, teljes átépítése. Az önkormányzat régi tervet valósított meg önerőből, 23,6 millió forintból. Fedett részt építettek, elkészültek a kiszolgálóhelyiségek és az urnafalak.

– A 86-os főút forgalma eddig zavarta a búcsúztatásokat, most erre is sikerült megoldást találnunk – számolt be a fejlesztésről a polgármester. – A ravatalozót gyakorlatilag megfordítottuk, így az épület mögött tarthatjuk a szertartásokat. Fedett részt alakítottunk ki, így rossz időjárás esetén is megfelelő körülményeket tudunk biztosítani. Az épület műszaki átadása megtörtént, augusztus huszadikán szeretnénk felszenteltetni.

Szalay Imre hozzátette: a munkát a képviselő-testület tagjainak fel nem vett tiszteletdíjából finanszírozták. A községvezetők ugyanis húsz éve lemondanak a nekik járó juttatásról.

Szalay Imre szerint a helyi sportéletet gazdagítja majd a műfüves pálya, melyet ősszel adnak át.
Szalay Imre szerint a helyi sportéletet gazdagítja majd a műfüves pálya, melyet ősszel adnak át.

Százszázalékos pályázati támogatással, 25 millió forintból sikerült kiépíteni Bősárkányban az új buszfordulót. A falu központjában, a piactér mellett kapott helyet, jelenleg az üzembe helyezési eljárás tart. Miután ezt megkapja a beruházás, a Volán is használatba veheti. A fejlesztés része az egységes faluközpont kiépítésének. A szomszédságban ugyanis a tervek szerint díszparkot hoznak majd létre.

Rövidesen műfüves pályája is lesz a nagyközségnek. Az önkormányzat a Magyar Labdarúgó Szövetség programján pályázott és nyert. A teljes költség 31,6 millió forint, aminek 30 százalékát biztosítja a falu. Ezt az összeget viszont a majdani üzemeltető, egy gazdasági társaság vállalta magára. A létesítményt várhatóan ősszel avatják fel.

A ravatalozót önerőből alakíttatta át az önkormányzat, hogy a szertartásokat ne zavarja a 86-os főút forgalma.
A ravatalozót önerőből alakíttatta át az önkormányzat, hogy a szertartásokat ne zavarja a 86-os főút forgalma.

Folyamatban lévő beruházása az önkormányzatnak a művelődési ház felújítása. A 32,2 millió forintos költségből 7,2 milliót áll a falu. Az épületen cserélik a nyílászárókat, felújítják a színháztermet, elvégzik a külső, belső tatarozást, korszerűsítik az elektromos hálózatot és a fűtést. A pályázati támogatásból a tető cseréjére már nem futotta, azt a későbbiekben oldják meg. A befejezés határideje idén december.

Szalay Imre megemlítette a bősárkányi szennyvízcsatorna-programot is. Tájékoztatásából kiderült, a munkálatokat az ág is húzza. A közreműködő szervezetek eddig is hadilábon álltak a határidőkkel és most újabb problémával kell küzdeniük.

– A héten elvileg a kivitelezői pályázatok elbírálása is megtörtént volna. Egyik partnerünknél személycsere történt, ami ismét hátráltatja a beruházást – jegyezte meg Szalay Imre

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogyott a türelem, indul a végrehajtás

Tízmilliós lakossági kintlévősége van az önkormányzati tulajdonú távfűtő cégnek Kapuváron. Tovább olvasom