Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

MSZP: Mit titkolnak, amibe nem láthatnak bele a baloldai képviselők Csornán?

"Képviselőinket minden olyan ellenőrző testületből kihagyják, ahol a város vagyonára, a közszolgáltatások működésére ráláthatnának. Mit titkolnak?" - írta Papp József.
"Az elmúlt néhány hónap bizonyította, hogy a csornai önkormányzat két baloldali képviselőjének munkáját kicsinyes eszközökkel akadályozzák, információ-szerzési lehetőségeiket, a képviselői munkájukhoz szükséges alapvető lehetőségeket korlátozzák.

A testület elé kerülő kérdésekről előzetes egyeztetést képviselőinkkel nem folytatnak, még olyan esetekben sem, amikor arra az előterjesztésben kifejezetten hivatkoznak.

Az egyeztetésekből kihagyott, alapvető információkkal nem rendelkező képviselőinknek közvetlenül a testületi ülés előtt a meghívó napirendjén még nem szereplő ügyekről adnak oda olyan súlyú határozati javaslatot (pl 100 milliós szerződés), ami alapos felkészülést igényelt volna.

Többszöri tiltakozás és módosító javaslat ellenére képviselőinket minden olyan bizottságból, ellenőrző testületből kihagyják, ahol a város vagyonára, a közszolgáltatások működésére ráláthatnának. Mit titkolnak?

Ráadásul Háncs Károly képviselő a legutóbbi ülésen arrogáns módon sértette vérig, alázta meg Horváth János Zoltánné képviselőnket. A polgármesternek módja lett volna rá, de nem utasította helyre Háncs Károlyt.

A helyiségek biztosításáról szóló döntésükkel pedig már a képviselőink hátterét biztosító pártok alapvető működési lehetőségeit is korlátozzák. Az "MSZP-DK" részére közös irodahelyiséget akarnak adni. Olyan párt, hogy MSZP-DK nincs. Van MSZP és van DK. A rendelet a közös jelöltek miatt nem kötelezi a testületet közös iroda biztosítására, józan belátásuk szerint úgy is dönthettek volna, hogy külön helyiséget adnak a két pártnak. Ennyit a demokráciáról és a többpártrendszerről Csornán.

A fentiek alapján talán nem meglepő, hogy ezt a döntést nem vagyunk hajlandók elfogadni, erről levélben tájékoztattam polgármester asszonyt. Munkánkat csak nehezíteni tudják, megakadályozni nem. Számíthatnak a baloldali demokratikus pártok folyamatos kontrolljára.

Amit a város számára jónak ítélünk, támogatni fogjuk, de mindig és azonnal szólni fogunk, ha jogtalanságot, igazságtalanságot, mutyit tapasztalunk. Erre kaptak felhatalmazást a képviselőink.
Ezt a módszert elítéljük, de a helyzetet tudomásul vesszük, mostantól azonban csak a Csorna számára fontos ügyekkel fogunk foglalkozni."

Papp József
Magyar Szocialista Párt
Rábaközi Szervezet
elnök

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rábaköz mártír országgyűlési képviselője

Tovább olvasom