Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

MSZP: Már Nyugat-Dunántúlon is veszélyben a munkahelyek

A helyi Fidesz barátainak segítségével átláthatatlan milliárdos üzleteket kötnek Győrben, Kapuváron pedig 400 család tölti bizonytalanságban a mindennapjait - áll az MSZP közleményében.
Az elmúlt napokban Győr-Moson-Sopron megyében két külön világot ismertünk meg. Az egyikben a helyi Fidesz barátainak segítségével átláthatatlan milliárdos üzleteket kötnek Győrben, a másikban Kapuváron 400 család tölti bizonytalanságban a mindennapjait. Míg a kormány barátai meggazdagodnak, addig másoknak a mindennapi megélhetése kerül veszélybe. Az egyik világban a Fidesz, a képviselői és a barátai, a másik világban az egyszerű állampolgárok, hétköznapi emberek, dolgozók és sorsok állnak.

Kapuváron jelenleg 400 emberi sors, 400 munkahely sorsa forog kockán. Bízunk abban, hogy a Fidesz megyei képviselői felelősségük teljes tudatában érzékelik a problémákat. Érzik azt, hogy vezetőjük, Orbán Viktor gazdaságpolitikája rossz és kudarcba fulladt. Nyoma sincs az ígért „1 millió munkahelynek" és a gazdasági növekedésnek. Ma már azt látjuk, hogy Nyugat-Dunántúlon sem nő, hanem csökken a munkahelyek száma, és most Kapuvár legnagyobb munkaadója is veszélybe került. Felszólítjuk a Fidesz képviselőit, hogy tegyenek végre valamit, vállaljanak felelősséget az állampolgárokért, a hétköznapi emberekért, a dolgozókért, a sorsokért!

Nem hangzatos ígéretekre, nem félmegoldást jelentő kormányzati problémakezelésre, nem több százmillió forintba kerülő és sikertelen „munkahelyvédelmi akcióterv" reklámkampányra van szükség. Bár örömteli módon a vágás és feldolgozás hétfőtől újra indul Kapuváron, a helyzet mégis mielőbbi cselekvést és teljes gazdaságpolitikai fordulatot kíván. Igazságos adórendszerre, a helyi erőforrásokra alapozó mezőgazdasági termelésre, élelmiszeriparra, új és értékes munkahelyeket teremtő, növekedésen alapuló gazdaságra van szükség. Itt lenne az ideje, hogy Orbán Viktor kormánya és a Fidesz megyei képviselői végre felismerjék ezt, és tegyenek is valamit a helyi munkahelyek védelme, a helyi mezőgazdasági termelés - kiemelten állattenyésztés - és a helyi élelmiszeripar biztonsága érdekében.

MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szövetségének elnöksége

Olvasóink írták

 • 5. Goldman 2012. szeptember 21. 15:15
  „3. alekínyó: A szegedi ifjúsági napokra mentünk a haverokkal pénteki napon az utolsó pestről induló vonattal. Szegeden már vártak minket reggel és bevittek egyesével kihallgatni minket a vasútállomás rendőr szobájába. A villamoson végig követtek, hogy tényleg oda megyünk-e ahova mondtuk. De neked ilyesmiben már nem lehetett részed vagy pedig otthonülő voltál.”
 • 4. Goldman 2012. szeptember 21. 15:12
  „3. alekínyó: pl. azt csináltam, hogy Pesten felszálltam a Soproni gyorsra és Tatabányánál már igazolnom kellett magam és azt is, hogy kihez megyek,hova és miért.
  Győrben felszálltam a soproni személyre vasárnap reggel lakodalom után álmosan és majdnem lehajítottak a vonatról a bunkók, mert először azt hittem pénzt jöttek kéregetni.
  Ha Te Pestre mentél vagy esetlegesen tovább akkor nem voltak ilyen attrocitások.”
 • 3. alekínyó 2012. szeptember 17. 19:49
  „Goldman: te mit csináltál régen,hogy rettegned kellett???
  én nem rettegtem akkor sem és most sem...!”
 • 2. lolka50 2012. szeptember 17. 13:08
  „Sürgős Miniszterelnök leválltás kell ,különben összedöl" Bécs -Buda" Azt kellene tenni hogy senki semmit ne fizessen !!Hisz nincsenek munkahelyek!!Enni legyen a családnak kis rezsifizetés és nesze neked Orbán!!Öngyilkosságokba hajtják a családokat,a kilátástalan helyzetek miatt!!”
 • 1. Goldman 2012. szeptember 14. 20:29
  „AZ MSZP jobb ha dugul. Jogelődje évtizedeken át tartotta rettegésben az állampolgárokat és taszította adósságba az országot. Bugris banda.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári húsgyár: pénteken demonstráció, hétfőtől újra vágás

A nagy kereskedelmi partnerek maradtak a kapuvári gyár mellett. Hétfőtől indulhat a vágás az… Tovább olvasom