Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Mozival a szenvedélybetegségek ellen

Kapuváron rendezvénysorozatot szervez a szenvedélybetegségek megelőzésére.
Rendhagyó rendezvénysorozat keretében tárgyalják a szenvedélybetegségek megelőzésének lehetőségeit a kapuvári, csornai, fertődi és beledi családsegítők. A Szociálisan Érzékeny Társadalomért Egyesület kapuvári csoportjának szervezésében – a helyi filmszínházzal karöltve – dokumentumfilmek vetítésével mutatják be az alkohol, a drog és egyéb betegségek megelőzésének módozatait. A filmblokkok vetítése után a családsegítők szakemberek bevonásával tartanak fórumot, ahol pedagógusok és ifjúságvédelmi szakemberek is elmondhatják véleményüket a kérdéskörről.

Az egyesület kapuvári képviselője, Bors Zsuzsanna hangsúlyozta: a közös filmvetítés alkalmat ad a különböző területeken dolgozók együttműködésének fejlesztésére és az adott téma feldolgozására.
A kapuvári mozit üzemeltető egyesület vezetőjétől, Magyar Attilától megtudtuk: a filmek bemutatása díjmentes a szakemberek részére, ezzel is hozzájárulva a szenvedélybetegségek elleni küzdelemhez. A program – melyben több tematikus blokk lesz – március 6-tól indul. A „Függőség" blokkban a Tiszta románc és a Tévé és én című dokumentumfilmeket, a „Cigánysoron" blokkban a Zárt karokkal címűt, a „Betondzsungel" blokkban a Dzsumbuj című filmet vetítik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új eszközök a csornai kórházban

A szükség és a lehetőség szerencsés találkozásának, na meg a sikeres pályázatnak köszönhetően a közeli hetekben új eszközökhöz jut a Margit Kórház. Papp József polgármester elmondta: 8,5 milliárd forint értékben majdnem ezer különböző készüléket vásárolt az egészségügyi tárca, melyeket az intézmények ingyenes használatra kapnak meg. Tovább olvasom