Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Mozgalmas pántlikás nyár

A csornai Alapfokú Néptánciskola növendékei és a Pántlika együttes táncosai a nyarat és a szeptembert is hazai és külföldi színpadokon töltik, töltötték.
Csornán az Alapfokú Néptánciskolában és a kihelyezett tagozatokon – Barbacson, Bősárkányban, Rábatamásiban és Szilsárkányban – június első felében ugyan bezárták a tanévet, ám a vakáció idején sem tétlenkedtek az intézmény növendékei és a Pántlika néptáncegyüttes tagjai.

Szaktáborral kezdtek

– Alig kezdődött el a tanítási szünet, nyolcvan tanulóval egyhetes művészeti szaktáborba Brennbergbányára utaztunk, ahol a gyerekek táncpedagógusok irányításával, népművészek, neves zenekarok közreműködésével dolgoztak – mondta Lengyel Sándor, az iskola igazgatója. – A tábor befejeztével a Győri Nyár nemzetközi folklórfesztiváljára és a Csehországból érkező vendégegyüttes fogadására készültünk, akik négy napot töltöttek városunkban. A Győri Nyár kísérőrendezvénye volt a kónyi fesztivál, amelyen szintén szerepeltünk.

Táncok a Hargitáig

A Rábaközi Napok keretében a táncegyüttes szólistái, jelenlegi és egykori táncosai kamaraműsorral mutatkoztak be Csornán a Zenepavilonban „Táncok a Lajtától a Hargitáig" címmel. Július közepén utaztak Olaszországba, Tagliacozzóban, Termoliban és Narniban léptek fel. A hat fellépés mellett – melyeken Fajkusz Attila és zenekara működött közre – jutott idő Velence, Róma megtekintésére. A csornaiak többek között olasz, mexikói, kolumbiai, izraeli, afrikai együttesekkel találkoztak.
Tíz nap pihenés után kezdték a felkészülést a csornai rendezvényre, melynek keretében augusztus 19-én a „Meg kell a búzának érni..." című műsort adták elő.

Felújított intézményben

– Vége a nyárnak, ám már a szeptember 7-i bécsi gyereknapon, néhány nappal később pedig a csehországi nemzetközi fesztiválon szerepeltünk, és most jön a szeptember 20-i Wiener Neustadt-i fellépés a Corvinus Körök 15 éves jubileumán, ahol a Dunántúlt képviseli a csoport – fűzte hozzá az igazgató, aki örömmel újságolta, hogy az Alapfokú Néptánciskola tanulói a teljesen felújított épületben kezdhetik meg tanulmányaikat Csornán. Rábapordányban új kihelyezett tagozat kezdi meg tevékenységét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári húsgyár: Ringa és új bérlők - interjú a vezérigazgatóval

Dr. Tóth Ervin, két éve a Ringa Húsipari Rt. vezérigazgatója. A gyár vezetője a Vasárnapi… Tovább olvasom