Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 11°C | 24°C Még több cikk.

Mozgalmas hétvége

Mozgalmas hétvégéje volt a kapuvári rendőröknek.

A vasárnapi közlekedési balesetek egy súlyos sérültje mellett több betörés is volt Beled környékén. Vicán berúgott a betörő, Beledben feltörték a malmot. Kapuváron előkerült egy fegyver.

Több mint egymillió forintos kárt okozott az az ismeretlen, aki a minap feltörte a beledi Szalay-malom ajtaját és onnan egy fűnyíró traktort, elektromos szivattyút és egy motoros permetezőt tulajdonított el.

Szintén az elmúlt hét végén – immár sokadszor az utóbbi hónapokban – feltörték a vicai italbolt ajtaját. Az elkövető először tetemes mennyiséget fogyasztott az egység készletéből, majd szomját oltva a váltópénzzel és némi dohányáruval távozott. Az okozott kár közel ötvenezer forint. A beledi őrs munkatársainak gyors munkája nyomán elkapták a fiatalkorú H. I.-t, aki később beismerte tettét.

Hétfőre virradóra jelenleg ismeretlen elkövető beütötte a kapuvári Garta vendéglő üvegajtaját és onnan húszezer forintot vitt el. Az okozott kár ezenfelül huszonötezer forint.

Egy minapi kapuvári esetben fegyvernek látszó tárgy (flóbertpisztoly) is előkerült egy házkutatás során. A Híd utca egyik családi házában lakó Sz. A. és özvegy Sz. A.-né összevesztek a lomis árukon, majd a veszekedésbe bekapcsolódtak a rokonság más tagjai is. Később egy kapa is előkerült, melytől mind az idős özvegy, mind a jelen lévő Sz. M. megsérült. Őket a soproni kórházba szállították. A garázdák kihallgatása során elhangzott, hogy a veszekedésben özvegy Sz. A.-né egy pisztollyal fenyegetőzött. A fegyver a házkutatás során végül előkerült.

A nyomozók mellett a közlekedésieknek is akadt munkájuk a hét végén. A szombat éjszakai karambolon kívül (Kisalföld, június 4.) még egy szárföldi esethez és a Kapuvárt Beleddel összekötő útra is hívták őket. Ez utóbbi esetben, vasárnap kora délután egy német rendszámú Citroën Mihályi felől érkezve nem adott elsőbbséget a 8611-es főúton, szabályosan közlekedő osztrák személygépkocsinak. Az ütközés során a balesetet okozó német férfi nyolc napon belül, utasa nyolc napon túl gyógyu-ló, súlyos sérüléseket szenvedett. A vétlen sofőr sértetlenül szállt ki autójából, ám a két gépkocsiban keletkezett anyagi kár meghaladja az ötmillió forintot.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maradnak a kisiskolák két településen

A Rábaközben több településen is iskolát üzemeltető alapítvány vezetője szerint Szárföld és Rábakecöl diákjai az alapítványi intézménybe mennek tanulni. A két település vezetője légből kapottnak minősítette a hírt.
A Rábaközben is terjeszkedő Vocational Alapítvány vezetője, Nagy Ottó kijelentette: a rábakecöli gyermekek jó része Vágra, a szárföldiek pedig Osli alapítványi iskolájába mennek tanulni. Tovább olvasom