Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Motorosok Barbacson: `ha golyót eresztünk beléjük, nem megoldás´

Barbacson forrnak az indulatok a motorosok kapcsán, de nem az a megoldás, hogy rájuk lőnek. Így vélekedik a helyiek többsége, akik szerint a fiatalok túlzásba viszik szórakozásukat.

A barbacsi motorosok, ha okoznak is nehéz perceket, golyót azért nem érdemelnek. Nagyjából így lehetne összefoglalni a helyiek véleményét a nyugdíjas lövöldöző kontra motorosok ügyben. A Kisalföld annak járt utána, hogy a faluban mi a közvélekedés az esetről. Mint megírtuk, egy férfi légpuskával lőtt rá egy simsonos fiatalemberre a község főutcáján (Kisalföld, 2012. szeptember 19.). A puskát ragadó nyugdíjasról köztudott, hogy irritálják a kétkerekűn közlekedők.

Amint kiderült, Barbacson sok helybeli érez hasonló indulatot, amikor meghallja a motorok hangját.

– Felturbózott járművekről van szó, a gyerekek sokszor öten-hatan is jönnek egymás mellett – mondta a Kisalföldnek egy középkorú asszony. – Az igaz, ha elmennek a ház előtt, a tévét nem nagyon lehet hallani tőlük. Ezek a fiatalok sokszor túlzásba is viszik, bőgetik a motort, néha egykerekeznek. Az azonban, hogy golyót eresztünk beléjük, nem megoldás.

Ez utóbbi kijelentéssel – úgy tapasztaltuk – mindenki egyetért a településen. Az általános vélemény az, hogy nem tettlegességgel kell a nyugalmat kiharcolni.

– Leginkább az idősebb korosztálynak nem tetszik, amit ezek a suhancok csinálnak. De nem szólunk, hiszen ők most fiatalok, ha ez a szórakozásuk, hát csinálják – ezt már egy idősebb asszony fogalmazta meg. – Kálmán is (a puskát ragadó férfi – a szerk.) jobban tette volna, ha előbb szól nekik vagy a szüleiknek, hátha hallgattak volna rá. Elhiszem, hogy zavarta a hangoskodás, hiszen a falu közepén lakik, ott kanyarognak a legtöbbet a motorokkal. Csak nehogy elmérgesedjen még jobban a helyzet, mert azzal senki nem jár jól.

– Az egyik internetes közösségi portálon egyébként a fiatalok elég csúnya beírásokkal hívják ki maguk ellen a sorsot – tette hozzá egy helyi fiatalember.

– Mocskolódnak, fenyegetnek, ami nem fest jó képet róluk. Ha be is váltják, amiket oda írtak, semmi jóra ne számítsunk a faluban. Érdemes lenne elgondolkodniuk. Ha nem a faluban, hanem kint, a határban bőgetnék a mopedeket, nem szólna senki egy szót sem. És a nyugalom is helyreállna – tanácsolta a fiatalember.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. orbison 2012. szeptember 26. 19:51
  „boltos:
  Na ez az! Igencsak ideje lenne, hogy a RENDőrség lépjen az ügyben.
  Persze lehet, hogy már lépett.. de akkor kommunikálják már le, könyörgök....”
 • 29. gonzo 2012. szeptember 26. 16:54
  „28.kami,nem állítom,hogy mindenképp így lenne,de az esély megvan rá,nem is kicsi.Egyik kedvenc filmemben,a Szerelmes biciklistákban van egy jelenet.A Balaton partján összeszólalkozik két társaság,elég komolyan odamondogatnak egymásnak,aztán megy mindenki tovább.A film valahol a 60-as,70-es években játszódik.Mikor ezt a jelenetet nézem,mindig átvillan a kis agyamon,hogy ez ma már lehetetlen lenne.Egy percen belül verekedéssé fajulna a dolog,ha akkor nem,az első újbóli találkozáskor biztos.Nem divat ma a magunkba nézés-hátha igaza volt az engem bírálónak.Nem.Meg mert bírálni?Agyon kell vernem,mert akkor érzem csak úgy hogy igazságot szolgáltattam és az önbecsülésem is helyreállt.Ahogy hallod(m) a motorosok is valamiféle forradalmat szerveznek a búkon.Valahogy el tudom képzelni a stílusukat és a felvázolt céljaikat.”
 • 28. kamillas 2012. szeptember 26. 12:23
  „Kedves Gonzo, azért az "intenzíven ébredni" ezekben az esetekben erősen túlzónak tartom. Kettő - három ilyen negyvenkilós, erősen identitászavaros, agyrákkal nem veszélyeztetett sudribunkó nem hiszem hogy problémát tudna okozni egy NORMÁLIS felnőtt FÉRFInek.”
 • 27. boltos 2012. szeptember 26. 11:54
  „Azért nagyon várom már, hogy mikor szólal meg a csornai rendőrkapítány, hogy :
  "IGEN, utánajártunk a felvetéseknek, és megvizsgáltuk a barbacsi motorokat!
  Gyári motorok minden rendben
  vagy
  Buherált motorok, eljárást indítunk"
  Ez azért fontos lenne, ha már védeni nem tudták a csendet , legalább most szolgáljanak a lakosságnak.”
 • 26. ccc 2012. szeptember 26. 09:15
  „Kedves traktoros: eszed mint egy ...........hagyjuk.
  Azért az is érdekes, hogy a kedves vidéki simsonosmegegyébmotoros fiúk nemhogy behúznák a seggüket aztán szántanának a határban, még ellenforradalmat szerveznek a fészbúúkon. Szüleik helyében, úgy fejbecsapnám őket a félrerakott gyári kipuffogókkal, hogy egyből tudnák hol a helyük. Versenyezzenek azon, melyik húz több árkot a borsónak a szántóföldön egységnyi idő alatt :-) Nyilván ettől függetlenül Kálmán bá se lövöldözzön rájuk, mert az is nagy hülyeség. Úgy látszik faluhelyen így oldják meg a konfliktusokat, amíg nem lesz egy tisztességes sheriff, aki jól seggberúgja mindkét felet, aztán kuss.”
 • 25. állampógár 2012. szeptember 26. 07:10
  „Az isten szerelmére ezek nem motorok.Csak kétkerekű láncfűrészek.Mikor tanulják már meg,hogy motor az nem robogó?”
 • 24. apokalipszis 2012. szeptember 25. 21:05
  „22.verembele 2012.09.25. 20:39

  Egy dologban ellent mondanék!Lesznek utódjaik és valószínűleg fokozottan aberráltak lesznek normailag.Csoportosan veszik majd el nyögdijjainkat,ha megérjük.Na persze néha majd a fagyi visszanyal.Én inkább magyarázkodom a bíróságon az igazamért mint,hogy Szent Péterrel vitassam meg mit rontottam el.)))
  Remélem addigra az élet és magántulajdon védelme eljut ámerikás szintre EU szitok áradat nélkül.))”
 • 23. miracle 2012. szeptember 25. 20:45
  „Mindenesetre ha ezt a motoros ügyet rendbe tették (nem fogják), folytathatnák a nekünk jogunk van szórakozni, 150 dB-lel kell feltétlen szólni a zenének, mert a 120 dB-est már csak a hangszóró mellől halljuk típusú bulikkal.”
 • 22. verembele 2012. szeptember 25. 20:39
  „Tisztelettel:
  20.apokalipszis
  Abszolúte osztom írásod.
  Annyi nekem lejött művedből, hogy "Te" is velem együtt Erkölcsösebb nevelést kaptál.. Fajtánkat még nem kellett lépten nyomon figyelmeztetni az együttélés szabályaira. Már kis korunkba belénk verték.. Most ezért vannak még utódaink...A mostani mindent áthágó, züllött feltörekvőknek nem biztos, hogy lesznek ÚTÓDJAIK.. Csupa nagy betűvel.
  Nem a fiatalokkal van bajom, nem a motorokkal, csak a viselkedésükkel. Elveszett a tisztesség, nem kunszt a becsület. Tanárt verünk..iskolát kerülünk, és meghülyülünk...............
  Üdv.”
 • 21. Goldman 2012. szeptember 25. 20:27
  „7. traktoros: a nick nevedhez igazítom az elméd tudatosságbeli és felfogóképességi állapotát előre jelezvén, hogy véleményem szerint neked akkora a szövegértési és felfogó képességed, mint annak a nyúlnak akit szántás és trágyázás közben kergetsz az első tengelyen levő csapszegek nem kellő illesztésével az MTZ-den.
  Ha netán-talán elmebeli állapotod tudata és felfogóképessége egyre nagyobb képességekkel fog bírni (netán kijózanodsz) és újra elolvasod ..... 2. ccc .... hozzászólását és utána a te 7-edet akkor fogsz rádöbbenni igazán, hogy mekkora maszlaságot tudtál írni a magyar helyesírási szabályoknak fittyet hányó szösszenetedben.
  Mindettől függetlenül elismerem, hogy én is szoktam e témában hibázni és talán ennek is köszönhető, hogy az ilyen rendkívül tömören megfogalmazott egy mondatos írást, mint a tied, egyáltalán eltudok olvasni.”
 • 20. apokalipszis 2012. szeptember 25. 20:16
  „Nos akkor a megoldás az utolsó bekezdésben rejlik!))Joga van motorozni a démokrácijában és nem is zavarna senkit a pusztában.
  De félek,hogy ez inkább a polgár pukkasztásról szól.Annak viszont lehetnek ilyen olyan következményei.Ha a megoldást keressük mindig az "okot" szüntessük meg.Amúgy engem is zavar a túlzásba vitt zaj!Gondolkodtam is ezerrel,hogy lehetne törvényesen érvényt szerezni a decibel mentes életnek.Arra jutottam,hogy ha egy vödör vizet épp akkor öntök ki az utcára amikor a "nekem jogom van motorozni" pont elhúz előttem 32- edszer akkor senkinek se ártok.)))

  Ja régen ha túl hangos volt egy jármű vagy sárt vitt fel a főútra akkor büntették és jól tették.Ja és a panelban is betartották az este 10 reggel 8 közötti disztingvált viselkedést.Hogy miért voltak e szabályok?A norma a többség komfortja volt nem úgy ,mint a mai világban.Pénzem van mindent megtehetek,idióta vagyok akkor menő vagyok.))”
 • 19. janesz67 2012. szeptember 25. 19:41
  „Hát igen a generációs problémák mindig is voltak és lesznek.A gond ott van hogy a nyugdíjasokat nem tanyára kell küldeni, hanem a fiatalokat kéne nevelni.Ha jól tudom ez a szülök és a tanárok feladata lenne.Nem a fiatalokat kell büntetni hanem a szüleiket akik nem tanították meg a gyerekükkel a tisztséges együttélés szabályait.Ha én ezt csináltam volna az anyám még az nap nagy lakattal és lánccal biztosan lezárta volna a motoromat.Nekem meg eszembe se jutott hogy átbuheráljam a kipufogót. Azt nem szabad elfelejteni hogy idősek már jobban igénylik a nyugalmat. Ha ezek a fiatalok felnőnek, családjuk lesz, lehet hogy agresszívabban fognak válaszolni vélhető sérelmeikre. Hol van az a személy akinek (police) a KRESZ betartása kötelező lenne, hisz ha jól tudom ezért fizetik!Summa summarum Ha a szülőket és a körzeti megbízottat büntetnék vég volna minden csetepaténak. Javaslom a lakóknak hogy a rendőrség felügyeleti szervét felkeresik a panaszukkal, több aláírással megszűnik a probléma.”
 • 18. miracle 2012. szeptember 25. 19:32
  „Kálmán bácsi nem volt elég leleményes, mit gondolt, nem fog kiderülni ki durrogtat? A zajfelhő közeledésekor az útra véletlenül kiszóródott néhány szeg által okozott nap gyakoriságú defektjavítás sokkal frusztrálóbb tud lenni...”
 • 17. HoHo 2012. szeptember 25. 18:37
  „Meglőtte puskával? Véletlen vagy szándékos emberölési kísérlet, sitre vele! Mi van, ha kilövi a szemét vagy nyaki ütőért ér és ott vérzik el? Felelőtlen papa! Azért álljon meg a menet, ha mindenki lőne meg ütne, ha úgy érzi valami sérelem érte hamar elfogyna a nép. Nem tudom mit szólna a lövöldözős bácsi, ha a gyerek apja odamenne azt rá gyújtaná a házat. Önbíráskodás mind a 2. Mindenesetre, ha az én gyerekemre lőne rá valaki menne még sötétbe haza!”
 • 16. verembele 2012. szeptember 25. 17:49
  „Tisztelettel:
  8.gonzo idézek tőled mert hatalmas igazságot mondtál: "Ma ugyanis minden sérelmet maximális megtorlás követ,egy beszólásért képesek egyesek félholtra verni,nemhogy egy lelocsolásért."
  Engem odébb néhány véleményem miatt "kalapácsdobáló" ügyében rendesen támadtak...Látod....
  Egyébként meg tudod miért dobta olyan messze a "kalapácsot"???..ne hogy dolgozni kelljen vele...az proli kétkezi szerszám.
  Egy kisebb településen jószerivel ismer mindenki mindenkit. Nem tudják lerendezni? Hol a Polgi, jegyző, "sünöket" direkte nem említek.
  Üdv.”
 • 15. Mankapunka 2012. szeptember 25. 17:15
  „Mi van <moderálva>,magadra ismertél a betegség leírásában?”
 • 14. ekkenekepen 2012. szeptember 25. 16:53
  „8. gonzo 2012.09.25. 12:25
  nem tudom, öreg te mit lépnél rá ha egyszer csak pofán zavarnának egy kanna vízzel, biztos vigyorogva elhúznád a beled, nemde?!
  10. Goldmund 2012.09.25. 14:39
  inkább hallgass mit <moderálva> a fűben, mindenki jobban jár.”
 • 13. ekkenekepen 2012. szeptember 25. 16:50
  „3. bn 2012.09.25. 11:08
  az persze mobil mérőpad, meg helyben műszakiztatás nem kéne?
  nem a szaudi hercegségben élsz életjáradékkal, papa.
  Az eész sztori meg annyira szánalmasan magyar már megint, megvan a téma a futrinka utcában a tirpákföldi nyuggerek lázadoznak a süketelés ellen, pedig senki nem akadályozza őket, hogy tanyára költözzenek, ott nem lenne csak kutyanyüszítés, meg bagolyhuhogás, na ezek legalább olyan irritálóak.”
 • 12. borsmenta 2012. szeptember 25. 16:39
  „"ha elmennek a ház előtt, a tévét nem nagyon lehet hallani tőlük"

  Kinek mi a szórakozása. ;)”
 • 11. Indygo 2012. szeptember 25. 14:41
  „A rendőr nem fog csinálni semmit, mert simán lelépnek előle, és egész hétvégén rajta röhögnek. Talán ha a rend éber őreit ilyen esetben jutalmaznák, akkor felemelnék a <moderálva>üket. Bár nem csak a motorosokat és az autósokat kéne <moderálva>gatni. Egynémely gyalogos is azt hiszi hogy neki aztán bármit lehet.”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári húsgyár: elindult a feldolgozás

A 180 kölcsönzött munkavállaló közül 80 korábbi alkalmazottat visszavesz saját állományába az üzem,… Tovább olvasom