Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Most négy ajánlat a kapuvári húsgyárra

Jövő héten hirdethetnek eredményt a kapuvári húsgyár vagyonának értékesítésére kiírt, legutóbbi pályázatban.
– Négy ajánlat érkezett a néhány éve leállt kapuvári húsgyárat egykor működtető társaságok vagyonára a felszámolás során kiírt ötödik pályázaton – közölte a cégek felszámolását végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit (NRN) Kft.

Kovács Csaba, az NRN Kft. ügyvezetője elmondta, a péntek déli benyújtási határidő lejártát követően jövő kedden bontják fel a pályázati csomagokat, így akkor tudható meg, hány ajánlat érvényes, illetve melyik pályázó venné meg a teljes vagyont, illetve annak egyes elemeit. Az ezt követő napokban hirdethetnek eredményt.

A Kisalföld információi szerint egyes vagyonelemeket (húsoskocsikat) a felszámoló cég már bérbe adott más húsipari vállalatnak.

A Kapuvári Hús Zrt. felszámolását a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság 2012 szeptemberében rendelte el, már a termelés leállása után. A gyárban dolgozó másik cég, a Bacon kft. néhány héttel később került „kalapács alá". A két cég vagyonát először tavaly áprilisban, majd júniusban hirdették meg, együttesen mintegy kétmilliárd forintért, de egyik esetben sem érkezett érvényes pályázat.

A zrt. vagyonának irányára ezeken a pályázatokon mintegy 1,5 milliárd, a kft.-é közel 450 millió forint volt, ám később ezen árakat – épp az érdeklődés csekély volta miatt – csökkentették. A legutóbbi pályázatot február közepén nyilvánította érvényesnek, de eredménytelennek az NRN Kft. Akkoriban csak három ajánlat érkezett, de egyik sem volt teljes körű; valamennyi pályázó a Kapuvári Hús Zrt. vagyonára tett ajánlatot.

Egyikük a kikiáltási ár felét sem elérő összegért venné meg a társaság teljes vagyonát, míg két jelentkező az üzem szennyvíztelepe iránt érdeklődött. Legutóbb az ajánlott összegek együttesen sem érték el a kért ár hetven százalékát. Az egykori húsgyár gépsorai- val rendelkező, a Kapuvári Hús Zrt. által tulajdonolt Kapuvári Bacon Kft. vagyonára akkor nem érkezett ajánlat. Megjegyzendő, hogy az első pályázati körökben rendre elhangzott, a két cég közül a Bacon kft. lehet a kelendőbb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az édesanyákat köszöntötték Kapuváron - fotók

A Széchenyi iskolában anyák napi ünnepséget tartottak. Tovább olvasom