Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

˝Most kiélhetem a tudásvágyamat˝

A Kapuvári Szabadegyetem hatodik szemeszterét nyitotta a minap.

A szervező egyetem rektora szerint az élettapasztalattal rendelkező hallgatókra nehezebb felkészülni. A „diákok" kíváncsiak és a legújabb ismeretekre vágynak.

Hatodik szemeszterét kezdte meg a minap a Nyugat-magyarországi Egyetem és a Kapukom Kft. által szervezett Kapuvári Szabadegyetem. A szervező felsőfokú intézmény vezetője, dr. Faragó Sándor professzor lapunknak adott interjújában hangsúlyozta, a megye több városában szervezett (Győrben több mint ezer, Mosonmagyaróváron 3–400, Sopronban 5–600, Kapuváron több mint 100 vendég) rendezvények semmiképpen sem tekinthetők csak információátadásnak.

– Ha összegeznem kellene a véleményeket, a „jó buli", az „iskolai előadás" és a „tudás szélesítése" vélemények között nem tudnék igazságot tenni – fogalmazott Faragó professzor. Úgy véli, az idősebb hallgatóknak az együttlét, a közös élmény is meghatározó. – A televíziók műsorai lehet, hogy időszerűek, de nem lehet belekérdezni, és az is fontos, hogy kollégáim a legújabb kutatások eredményeit is elhozzák az előadásaikra – mondta az egyetem rektora.

Hangoztatta: oktatókollégái természetesen felkészülten állnak a hallgatóság elé, amelyben nem kevés nyugdíjaskorú van, ám részükre nehezebb a felkészülés, hiszen meglett, élettapasztalattal rendelkező emberekről van szó, szemben az egyetemi hallgatókkal. – A minőséget mindenki megkapja – mondta Faragó professzor. Hozzátette, a Kapuvári Szabadegyetemen nemcsak a felsőfokú intézmény munkatársai adnak elő, hanem a Rábaköz kiemelkedő pedagógusai is, akik közül például Bertók Kálmán szerzett feledhetetlen estét a szabadegyetem hallgatóinak.

– Diákként is szerettem volna tanulni, ám a szabadegyetemen olyan tudás birtokába jutunk, amit az „élethosszig való tanulás" szlogen csak kevéssé tud visszaadni – mondta a Kisalföldnek az egyik kapuvári hallgató, Kovács Józsefné. Erzsi néni kiemelte, gyermekként nem volt lehetősége a továbbtanulásra. – Jó eszű gyermekként a család betevőjét kellett biztosítanom, 1956 beleszólt a tanulási vágyaimba, az akkoriban érzett tudásvágyat mostanában a szabadegyetemen pótolom – hangoztatta az idős kapuvári asszony. Jellemzésképpen elmondta: a szélkerekek működését például – bár naponta látja a Rábaközben – a szabadegyetemen ismerte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó ütközött Kapuváron a zebra előtt - 2 sérült - fotó

A 85-ös főúton történt vasárnap esti balesetben két sofőr könnyebben megsérült. Tovább olvasom