Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

Most az olaszoknak kötnek magyar bokrétát

Hazai fellépéssorozat után pénteken reggel olaszországi vendégszereplésre utazik a fennállásának hetvenötödik évfordulójára készülő szanyi Bokréta néptáncegyüttes.
Nem unatkoztak az elmúlt hetekben a szanyi Bokréta néptáncegyüttes tagjai és úgy tűnik, a közeljövőben sem lesz sok idő a lazításra. Töreki Imre, az együttes vezetője elmondta; részt vettek Győrben a Nemzetközi Néptáncfesztiválon, a Nemzetközi Rába Fesztivál keretében rendezett táncházi programon és ugyancsak a megyeszékhelyen a barokk hétvégén.

– E héten csütörtökön Székesfehérváron a néptáncolimpiának nevezett Folkloriádán lépünk fel több külföldi együttes társaságában – mondta Töreki Imre. – Éjszaka hazautazunk és rövid pihenő után csomagolunk, mivel egy nemzetközi kulturális iroda meghívására pénteken reggel negyvenkét tagú csoporttal Szicíliába utazunk, az ottani Tirren fesztiválon szerepelünk. Színpadra lépünk még Santa Luciában, Meriben, Castrorealeban és Milazzóban. Erről a turnéról a tervek szerint augusztus 30-án érkezünk haza.

Az együttes vezetője szerint az ősz sem lesz eseménytelen, hiszen több hazai rendezvényre már meghívót kaptak, ezekről tartanak az egyeztetések.

– Szeretnénk az erőgyűjtésre is időt szakítani, hisz egyrészt fogadni kell az utánpótlás-együttesből érkezőket, másrészt készülünk az együttes fennállásának hetvenöt éves jubileumára – nyilatkozta Töreki Imre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városszépítésért Podmaniczky-díj

Kováts Csaba, a Kapuvári Városszépítő Egyesület titkára a közelmúltban megyénkből egyedüliként… Tovább olvasom