Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Mórichida hitel nélkül fejlődik - fotók

Mórichidai Napközi Otthonos Óvoda konyhája 28,5 millió forintból újult meg.
Fejlesztésekben gazdag évet tudhat maga mögött Mórichida, több régóta tervezett beruházás is megvalósulhatott. A legnagyobb munka a Mórichidai Napközi Otthonos Óvoda konyhájában zajlott: 28,5 millió forintból (26 millió forint belügyminisztériumi pályázati támogatásból és 2,5 millió forint önkormányzati önerőből) bővült és újult meg teljes körűen a helyiség – összegezte 2014-et László Attila polgármester.

A projekt keretében új, modern konyhai eszközöket is kapott a konyha, ahonnan az óvodás és iskolás gyermekek étkeztetésén kívül Mórichida, Árpás és Rábaszentmiklós szociális étkeztetését is ellátják. Leader pályázaton is sikerrel indult a település.

 
Mórichida hitel nélkül fejlődik


A 10 millió forintos támogatást 3 millió forinttal egészítette ki a hivatal, ebből az összegből bővült és újult meg a sportöltöző és kapott új berendezést, valamint épült a Vendel közösségi téren egy pavilon, amely körül parkosítás is történt.

Az önkormányzat 10 millió forint támogatásban részesült az adósságkonszolidáció keretében mint hitellel nem rendelkező önkormányzat, ennek köszönhetően leaszfaltozták a Hegy utca és a Fő utca alsó szakaszát.

A polgármester bízik abban, hogy a fejlesztések idén is folytatódhatnak, az évkezdet már jót ígér: decemberben kapták kézben a belügyminisztérium döntését, miszerint közel 8 millió forint támogatásból – 2 millió forint önrész biztosításával – felújíthatják a sportpályát. A jelenleg használhatatlan kézilabda pálya helyén egy több funkciós salakos pálya épül nemsokára, amely kézilabda, röplabda, tenisz és futball játékok lebonyolítására teremt majd lehetőséget – tudtuk meg a polgármestertől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt indultak el még az égi színpadra is

Tovább olvasom