Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Módosítanák a csatornaprojekt ütemezését

Várhatóan két külön ütemben valósul meg a bősárkányi szennyvízcsatorna-rendszer megépítése és a csornai tisztítótelep felújítása. A beruházás szakaszolását kéri a gesztor bősárkányi önkormányzat.

Idén októberig muszáj elkészülnie a bősárkányi szennyvízcsatorna-rendszernek. A beruházás ugyanis európai uniós forrásból kap támogatást, így ez a határidő érvényes. A fejlesztésnek része a csornai szennyvíztisztító telep korszerűsítése is, ami viszont már biztosan nem fejeződne be idén. Ezért különválasztanák a két fejlesztést.

Szalay Imre, Bősárkány polgármestere a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a csatornarendszer közbeszerzését lezárták. A hivatalos eljárásnak megfelelően úgynevezett utóellenőrzésen van a dokumentáció az illetékes minisztériumban.

Szalay Imre: „A szaktárcától várjuk a közbeszerzést jóváhagyó döntést.
Szalay Imre: „A szaktárcától várjuk a közbeszerzést jóváhagyó döntést."

– A bősárkányi hálózat kiépítése megtörténhet az októberi határidő előtt. A csornai telep átalakítása viszont nem, ezért kérjük a projekt szakaszolását – tájékoztatott Szalay Imre. – Ha kérelmünket jóváhagyják, akkor a csornai beruházás a 2020-ig tartó támogatási ciklusban valósulna meg, egy másik támogatási konstrukcióban. Ha így lesz, külön közbeszerzést kell kiírni a tisztító felújítására, azaz egy különálló, a bősárkányi kivitelezéstől független beruházásról lesz szó. Így az októberi, szigorú határidő sem köti a munkát.

Szalay Imre hozzátette: amint a minisztérium visszaküldi a közbeszerzés jóváhagyását, a nyertes céggel aláírják a szerződést. Ezután nyújtják be szakaszolási kérelmüket a Miniszterelnökségnek. A bősárkányi csatorna egyébként 609 millió forintba kerül, a tisztítóról másfél milliárd forintos költségvetés készült.

– Amint aláírtuk a szerződést a munkákról, a kivitelezőn múlik, hogy mikor kezdi el az építkezést. Nyilván ez az időjárás függvénye is – tette hozzá a polgármester. – Mindenképpen számítok rá, hogy október végéig kiépül a rendszer. Egyébként már tavaly decemberben szerettük volna közmeghallgatáson bemutatni a kivitelezőt és megbeszélni a helyiekkel a részleteket. Ám, mivel a minisztériumi jóváhagyás nem érkezett meg,
nem akartunk a dolgok elébe menni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesz biztonságos buszmegálló

Dör - Biztonságos buszmegállókat, buszöblöket alakít ki a helyi önkormányzat két helyen is a… Tovább olvasom