Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Modernebb hivatal kellene Kapuváron

Kapuvár - A város négyéves informatikai stratégiát dolgozott ki, melyben hangsúlyos szerepet kap a város honlapjának fejlesztése és a számítógéppark minőségi cseréje.
A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén fogadta el a városháza négyéves informatikai stratégiáját, melyhez Áder Tibor informatikus készített átfogó anyagot.

Ebben kiemeli: hasonlóan az ország más hivatalaihoz, sajnos még mindig „papíralapú” a hivatal működése. A városházán belső hálózat is működik, ami azonban független az okmányiroda hálózatától.
A valós helyzet értékeléséhez azonban hozzá kell tenni, hogy a városházi gépek átlagéletkora öt év. Már nem üti meg azt a mércét, ami elvárható lenne (három év alatti). Biztosítani kell azt az anyagi hátteret, mely szükséges a számítógépek minőségi cseréjéhez.

Áder Tibor szerint az egyik legfontosabb feladat a város honlapjának fejlesztése.
– Idén már több nyelven is felrakjuk az információkat, segítendő a turisták jobb eligazodását – mondta az informatikai mérnök. Emellett a fejlesztés során lehetővé teszik a különböző nyomtatványok letöltését, vagy akár a testületi határozatok, döntések megtekintését is.
A fő cél azonban az „elektronikus önkormányzat”, az elektronikus ügyintézés megteremtése. Áder Tibor szerint a fejlesztésekre nem elég a helyi büdzsé „jóindulatára” várni, ki kell használni a pályázatok adta lehetőségeket. A városháza informatikai stratégiája azonban a személyi feltételek fejlesztésére is hangsúlyt fektet. Az informatikai és rendszergazdai feladatokat jelenleg egy informatikai mérnök látja el, a városházi dolgozók részére pedig házi tanfolyamokat szerveztek.

Olvasóink írták

  • 1. Kapuvári 2008. április 02. 17:59
    „Meg egy-két munkahely!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornai pályázatok: Cáfol a fejlesztési tanács elnöke

Csorna - A Kisalföld március 28-i számában megjelent, „Sorozatban elbukott csornai pályázatok"… Tovább olvasom