Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Mit szeret és mit nem?

Kapuvár - A kórház parkja, az emlékművek és a templomi harangjáték tetszik Kapuvárból Benedek Zoltánnak, a helyi kórház igazgatójának. Hiányolja a tömegsportot és kevesli a szálláslehetőséget, valamint az esti sétáló helybélieket.

Mi tetszik Kapuváron és mi nem? Ezt a kérdést tettük fel sorozatunk következő részében dr. Benedek Zoltánnak, a helyi kórház főigazgatójának.

– Meglehetősen érdekes a hozzáállásom ehhez a kérdéshez, hiszen anyai ágon kapuvári vagyok, ám soproni éveim után csak 1987 októberében kerültem végleg a rábaközi kisvárosba – kezdte Benedek főorvos. A negyvenhét éves kórházi vezető soproni évei alatt nyaranta heteket töltött nagyanyjánál Kapuváron.

– Kapuváron találkoztam először állatvásárral és gyermekként is nagyon tetszett az, hogy akkoriban a kisvárosban mindenki köszönt a másiknak az utcán – mondta Benedek Zoltán. Utóbbi szokás azóta sajnos eltűnt Kapuvárról.

Benedek Zoltán a kórházparkban: A liget még megőrzött valamit a kórház alapításának idejéből.
Benedek Zoltán a kórházparkban: A liget még megőrzött valamit a kórház alapításának idejéből.

Benedek főorvosnak napjainkban nagyon tetszik a kórház parkja, benne a több mint százéves tulipánfával. – A Berg báró által adományozott park napjainkban is megőrzött valamit a kórház alapításának idejéből, háttérben az érosztály patinás épületével – mondta az igazgató.

– Tetszik az, hogy egyre több emlékművel rójuk le tiszteletünket Kapuvár nagyjai előtt és tetszik a Fő téri Szent Anna-templom a Hősök parkjával, utóbbiban többször sétálok is – tette hozzá. A templom harangjátékát és a felújított plébániát is a kiemelendők közé sorolta. Az új plébániáról szólva kijelentette, örvendetes, ahogy a felújított épület megőrizte az előző ház történelmi jellegét.

– A sok és gondozott zöldterület jót tesz a város megítélésének, amihez az egyre több felújított utca még hozzájárul – mondta a főorvos. Hangsúlyozta, életében Kapuváron látott először mazsorettekkel vonuló fúvószenekart és tetszenek neki az évente megrendezett lovasnapok is.

 A sok és gondozott zöldterület jót tesz a város megítélésének, amihez az egyre több felújított utca még hozzájárul- mondta Dr. Benedek Zoltán kapuvári kórházigazgató.
– Viszont például rendezvényből lehetne több is – mondta Benedek főorvos. Ezzel kapcsolatban kijelentette, csendes kisvárosnak már hangos, pörgősnek még csendes Kapuvár. – A programok mellé szúnyogirtást és több díszkivilágítást tennék, többek közt a Váti-tóra is – mondta. A főorvosnak nem tetszik az ipartelep útcsonkja, kevesli a szálláslehetőséget és a tömegsportrendezvényeket a városban.

– Nem értem az illegális szemétlerakók észjárását, hiszen a saját környezetünket csúfítjuk – tette hozzá. Hangsúlyozta, nagy szükség lenne az értelmiségi fiatalság visszacsábítására, amihez megfelelő találkozókat is lehetne szervezni az egyetemet végzett, ám elvándorolt helybélieknek.

– Ahhoz azonban, hogy mindenki megtalálja Kapuvárt, a 85-ös útról is hiányoznak az útbaigazító táblák – mondta a helyi kórház igazgatója.

Olvasóink írták

59 hozzászólás
 • 59. Reális 2009. július 22. 09:36
  „Olvassátok el A gyurcsány és a haverok című könyvet!Az megy itt is kicsiben!”
 • 58. rittersport 2009. július 21. 20:47
  „Pipa meg a pálinka....ez megy.... Az Ivikben a rendezvényeket beszélik meg,hogy minden rendben legyen!Mindenki jól érezze magát!Tudod tornacipő!!!! :)”
 • 57. magyarattila 2009. július 21. 13:37
  „tornacipő úr

  üdvözlöm. nem jön az a duma amit vár... sajnálom.
  viszont nem emlékszem, hogy itt a fórumon akár értelmiségi, akár díszkapuvári mivoltommal kérkedtem volna.
  politizálni se szoktam itt, bár néhányan igyekeznek mindig arra terelni szót.

  a barátaim köszönik szépen megvannak, névtelenül is üdvözlik Önt! :)

  tisztelettel
  Magyar Attila”
 • 56. tornacipő 2009. július 21. 13:21
  „magyar úr sokat megy a Pistihez, mostanában, hiába: új barátok mi?, mert a régiek már elhagyták...
  (jajj, jön megint a duma, hogy azokkal nem lehetett dolgozni, érdekes azok dolgoznak és fele ennyi kritikát se kapnak a munkájukra magyar úr)
  az ivik meg sosem lesz pilvax, az ilyen díszkapuvári, álpolitikusoktól, álértelmiségiektől biztosan nem”
 • 55. magyarattila 2009. július 21. 07:13
  „:) aha :)

  www.veddkomolyan.hu”
 • 54. pacalpöri 2009. július 21. 06:12
  „Az Ivik lassan a kapuvári Pilvax lesz!”
 • 53. magyarattila 2009. július 20. 19:54
  „Pöri

  Úgy értettem a kamu címet, hogy nem a saját neveden van :) Az elég vicces név lenne...
  Amit küldtél, az okés, simán elhiszem a szereplőkről!

  Meló meg 1000 féle van...
  Van aki csak azt tudja értékelni, amit ő csinál.
  Van aki tudja, hogy a dolgok ennél összetettebbek.

  A melóhelyem amúgy tudod hol van. Mondtam már, gyere fel egyszer! : )

  Üdv
  MA”
 • 52. pacalpöri 2009. július 20. 19:28
  „Attila: az IVIKET hagyjuk! De a email cim nem kamu! Amit küldtem igaz! Kérdeztem talán magánnyomozó koslat utánnam? De a melóról tudod sok embernek nem az jön le amit Ti annak csufoltok! Vendéglőben meg csak a személyzet dolgozik,ti meg iszike,eszike,palacsintácska,pálinkácska....stb!

  Amugy meg küldök Doktor Ur!”
 • 51. magyarattila 2009. július 20. 19:16
  „Kedves Kotász!

  Megint idekevered a politikát! Ha bármibe bele akarsz kötni és nincs hirtelen jobb ötleted, akkor mindig ezzel jössz... :) Hidd el, hétköznapi ember vagyok. De sokszor pont Te próbálod azt elhitetni másokkal, hogy ez nem így van :)

  Természetesen nem egy vendéglőben végzem el a munkám, de te pont ebbe a részbe kapaszkodtál bele, mintha csakis ez létezne... Azt sem látod ami történik, meg azt sem, hogy amikor onnan eljövünk, akkor ki mit csinál még otthon a gépe előtt éjjel, vagy napközben akármikor, akárhol...

  A kaszinós dolog csak egy példa volt, nem célzás! De látom Te meg ezt vetted le az egészből, sőt, azt gondolod, hogy munkaidőben és szabadidőmben is azzal foglalkozom, hogy a kiléteden elmélkedek... :) :) Pedig nem.
  Ha meg majd úgy érzed, hogy azzal többre megyünk, úgyis felfeded a kiléted, nem igaz? :)

  szép estét!”
 • 50. Dr.Kotász 2009. július 20. 18:47
  „Kedves Attila!

  Megint politikus vagy! Azonnal van tökéletes magyarázatod.Legyél végre hétköznapi ember! Mint már oly sokszor, most is csak azt vetted le az egészből, hogy az Ivik a gondom. Ezzel semmi bajom, habár aki egy vendéglőben el tudja végezni a munkáját az szerintem irigylésre méltó. A kaszinós célzást minek köszönhetem? Értenem kellene? Találgatjátok kik a kritikusaitok? Nem hiszem hogy ezzel kéne foglalkoznotok, még elveszi az időt az érdemi munkától.”
 • 49. magyarattila 2009. július 20. 17:16
  „Kedves Kotász!

  Az a helyzet, hogy tényleg gyakran megyünk a Pistihez.
  Rábaköz Kupa Tereprally, (az rossz idő miatt sajnos végül elmaradó) Szent Iván Éji Varázs, Hany Istók fesztivál, Tökös Búcsú, Sás Utcai Fesztivál, Kapuváros 40... Ezek azok a projektek, amelyekben a Pisti is érintett szervezőként, résztvevőként. Van ezen kívül még néhány -főként gasztronómiai- elképzelés, ami előkészítés alatt áll. Mivel a Pisti estig ott van, ezért mi megyünk oda... Szóval egyfajta bázishely lett, sok ötlet megszületésének helyszíne... :)

  Ezenkívül ott van WI-FI valamint lehet dohányozni... : ) : )

  Ha Te mondjuk egyszer egy kaszinó építésén dolgozol majd, és nap mint nap arra jársz, akkor ugye nekem se kell azt gondolni, hogy csak szórakozol ott? :) :)

  Nem előadást tartottam húzós melókról, de ha mondjuk elkísérnél ezen a héten végig, akkor lehet, hogy pislognál nagyokat... És ezzel most nem szóltam le senki más munkáját!

  Pörinek van már kamu mail címe, váltottunk már fórumon kívül üzenetet... Ha gondolod csinálj egyet Te is : )
  Az enyémet tudjátok: ma@mpr.hu Jöhetnek a képek! :)”
 • 48. Dr.Kotász 2009. július 20. 15:57
  „Ati Ati!!!

  Kezdett enyhülni a mérgem, de amikor húzós hetekről, meg esti melókrol irsz, aztán meg az Ivikből jössz mész minden délután meg este, amikor a halandó melóbol jön haza fele. Na ilyenkor csak úgy röpködnek a biztosítékok. Elismerem a ténykedésed egy részét, de azért a húzós melórol ne tarts előadást, az tényleg nem a te asztalod!!!:))
  PÖRI!
  Csinálj egy kam freemailt aztán küld a fotókat had örüljön az Ati!! Asszem én is csinálok egy címet, mert én is kiváncs vagyok. Átküldöd??”
 • 47. magyarattila 2009. július 20. 07:22
  „Tényleg nem azért kérdeztem... : )
  Neked is szép hetet és jó időt!”
 • 46. pacalpöri 2009. július 20. 05:33
  „Kis hamis,és máris tudod ki vagyok!
  Jó trükk.
  Szép hetet a hétvégére jó időt......és sok látogatót!”
 • 45. magyarattila 2009. július 19. 22:46
  „Szia pöri!

  Dehogy nyaraltam. Meló van még most is... Húzós hét lesz ez is nagyon...
  Tudsz nekem valami anyagot küldeni mailben arről a fesztről, amire mész?
  Remélem szerencsénk lesz az idővel itt is ott is...”
 • 44. pacalpöri 2009. július 19. 21:16
  „Nyaraltál Attila?
  Örülök...mert a hétvégén nekem meló...meg neked is!!!”
 • 43. pacalpöri 2009. július 18. 15:29
  „Attila: mondj néhány nevet,és ha talált e-mail-be elárulom!”
 • 42. magyarattila 2009. július 18. 10:42
  „pacalpöri

  Na! Ez igen! Most nagyon fején találtad a szöget és teljesen egyetértek Veled!

  Mármint a második felével. Az első részhez csak annyit, hogy szerintem nem szennyest mosok, hanem információt adok és olykor kapok is, amit köszönök. Ami a kinevetést illeti, mindegyikünknek jut, nyugi, legfeljebb Te név nélkül kapod. Esetedben még annyi jön hozzá, hogy a kiléteddel kapcsolatban is folynak a találgatások. Én is kapok szinte naponta tippeket, hogy ki lehetsz, de mindig elmondom, hogy nem az a fontos, hogy ki vagy, hanem az, hogy mit gondolsz. : )

  A hozzászólásod másik része a lényeges. Ez a város a miénk, mindannyiunké. Mindannyiunknak hozzá kell tennünk azt, amit tudunk, amire képesek vagyunk azért, hogy fejlődjön, szebb és vonzóbb legyen. Senki és semmi nem tökéletes, de hibázni is csak az tud, aki tesz is valamit. Kritizálni is csak azt lehet, ami van, amiért valaki dolgozik. Valóban nem szabad kisajátítani senkinek sem. Füzi Józsi írta egyszer, hogy ha mindenki aki itt él hozzátesz egy picit abból, amihez ért, amit szívesen csinál, akkor nagyon sokra lehet képes ez a város. Ehhez pedig igenis összefogás kell, türelem, megértés, sok munka és a városunk szeretete!

  Legyen az a végszó mára! Üdv, szép napot!”
 • 41. pacalpöri 2009. július 17. 21:50
  „Attila:hazaértem olvasom a hozzászólásokat!
  Ne haragudj de az az érzésem nem neked kéne tisztára mosni a SZENNYEST!
  Hidd el aki ilyen vádakkal,vagy feltételezésekkel rendelkezik az nem "amatőr"....értsd,hogy akarod!
  Hol vannak a közszolgák? Megmondjam? Rajtad nevetnek"bocsi" és hidd el ez a város nem aTIED,SE NEM A CSALÁDODÉ,VAGY BÁRKIÉ!
  NEM EGY PÁRTÉ vagy olyan borozóba járó "nagy magyarország" feliratu pólóba őgyelgő unatkozó embereké!
  Hanem a miénk!
  Lehet az Dr Kotász,rittersport ,tatira,fiatal,coultúra .stb!
  A MIÉNK!!!!!!!!
  LEHET EZT SZERETNI JOBBRÓL BALRÓL KÖZÉPRŐL ELÖLRŐL VAGY HÁTULRÓL. DE KELL!!!!!!!”
 • 40. magyarattila 2009. július 17. 20:22
  „Kedves Kotász

  Tudom, hogy a negatív vélemény is vélemény, méghozzá fontos vélemény. Különben nem vesztegetném itt az időmet... Nem veszem magamra, az összes keresetlen szót. Annál is inkább, mert sok dologhoz nincs közöm, vagy magam is másként oldanám meg...

  Ja, és nem leszek egyre agresszívabb sem. :) :) :)

  Örülök, hogy a törekvésekkel kapcsolatban pozitív az értékelésed :)

  Az pedig továbbra is áll, hogy nyugodtan keress meg, ha úgy érzed, hogy több információra van szükséged, vagy úgy érzed, hogy tudnál segíteni olyan információkkal, ami a birtokodban van.”
59 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folyékonyhulladék-lerakók felszámolása

Bágyogszovát - Európai uniós támogatással számolja fel folyékonyhulladéklerakóit a Florasca kft.… Tovább olvasom