Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Miről tárgyalnak az új esztendőben a képviselők?

Kapuvár - A kapuvári képviselő-testület elfogadta ez évi munkatervét. Folytatódik a vállalkozások bemutatkozása. Kapuvár képviselő-testületének legutóbbi ülésén fogadták el a plénum ez évi munkatervét, mely tartalmazza a testületi ülések időpontját és várható napirendi pontjait. A munkaterv szerint a testület minden hónap utolsó hétfőjén délután három órakor ülésezik a polgármesteri hivatal nagytermében.
A januári napirendek közül kiemelendő a Rábaközi Művelődési Központ és Könyvtár beszámolója, valamint az önkormányzati bizottságok munkatervének tárgyalása. Februárban a távfűtést végző Greenergy Zrt. tart beszámolót ez évi tevékenységéről. Tárgyalják a szemétszállítás díjait és beszámoló hangzik el a helyi tűzoltóság tevékenységéről.

A képviselők tárgyalják a 2008-as költségvetést és a város vízrendszerének és úthálózatának koncepcióját. Márciusban a rendőrkapitány és a „Jószív" temetkezési vállalat képviselője tart ismertetőt munkájukról. A testület módosítja a temetőről és a temetkezési tevékenységről szóló rendeletet, valamint tárgyalják az önkormányzati fenntartású intézmények állagfelmérését. Áprilisban a Király-tó Óvoda és Bölcsőde működéséről hangzik el beszámoló és az idei évben kiadott parkolók üzemeltetője beszél a tevékenységéről.

A képviselők tájékoztatót hallgatnak meg a Consult-Kapuvár Kft. idei tevékenységéről (a cég intéz egyes turisztikai beruházásokat a városban).

Májusban a Fertő–Hanság Nemzeti Park és a Máltai Szeretetszolgálat beszámolója lesz napirenden. Júniusban Kisalföld Volán és a GYSEV ismerteti működését, valamint beszámoló hangzik el a tavaly alapított Kapuvári Térségi Általános Iskola tevékenységéről. Júliusban ülésszünetet tart a testület, augusztusban pedig a városszépítő egyesület, valamint a két helybéli erdészet ismerteti eredményeit. A szeptemberi ülésen a többcélú kistérség működését ismertetik a képviselőkkel, valamint a városházi ügyintézés kerül napirendre.

Az októberi ülésen az Égáz zrt. és a Pannon-Víz zrt. tájékoztatója hangzik el, novemberben pedig ismét közmeghallgatáson tárgyalják a költségvetést és a helyi adóbevételeket. Szintén novemberben kerül a képviselők elé a 2009-es költségvetési koncepció, valamint a háziorvosi ügyelet kérdései. Decemberben a helyi adórendeletek módosítását és a hulladékgazdálkodás kérdéseit tárgyalja a testület. Az előzetes tervek szerint a képviselők elé kerül a Cserpes tejüzem és a Flóra működése és szó lesz a helyi tömegközlekedésről is.

A munkaterv szerint a testület minden hónap utolsó hétfőjén délután három órakor ülésezik a polgármesteri hivatal nagytermében

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több lesz a járőr város- és környékszerte

Kapuvár - A határőrségtől átvettekkel együtt elérte a százas létszámot a Kapuvári Rendőrkapitányság… Tovább olvasom