Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Mire figyel a „négyfülű

A párkapcsolati nehézségekről, problémákról, a megoldásokról tartott előadást Licskainé Stipkovits Erika szakpszichológus Csornán. A Közelebb egymáshoz! programsorozat folytatódik.
A Közelebb egymáshoz! programsorozat második előadásán Csornán Licskainé Stipkovits Erika szakpszichológus, pszichoterapeuta ezúttal a szeretetről, szerelemről, szexualitásról beszélt a Hunyadi-gimnáziumban.

A szakember a romantikus szerelem csapdájáról szólt elsőként. Eszerint hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy örökké tart, végre célba értünk és szeretetkapcsolatunk automatikusan mélyül. A szakpszichológus felhívta a figyelmet, hogy sokat kell tenni és dolgozni a meghittség, az elkötelezettség és a szenvedély megteremtéséért.

A társkeresés problémái, az elköteleződés nehézségei hátterében különböző okok állhatnak. Például korábbi sérelmek, a saját ideál kivetítése vagy éppen a fiatal felnőttkor elhúzódása, illetve különböző divatok, például a szingliség követése.

Licskainé Stipkovits Erika elmagyarázta azt is, mi is az a zavarmentes vétel, avagy mire figyel a „négyfülű" ember. Mint kiderült, az egyik fülünk a „mit mond a társam?", a másik „milyen állapotban van ő?", a harmadik „milyennek lát engem?", végül a „mit kell tennem?".

Beszélt a két nem közötti vonzalom eltérő sorrendiségéről, miszerint a nő először értelmén és érzelmén keresztül vonzódik a férfihoz, a férfi pedig először testileg vonzódik a nőhöz. Végül az érett szexualitás tíz pontjával is megismerkedhettek a résztvevők.

 Következő. A Közelebb egymáshoz! következő előadása április 26-án, csütörtökön lesz a Hunyadi János Gimnáziumban. Akkor Párkapcsolati válság(ok), játszmák, a pár-beszéd, válás és újrakezdés címmel fogalmazza meg gondolatait az előadó.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővítik a katolikus intézményt

Átalakítják és bővítik a következő négy hónapban a csornai katolikus iskolát-óvodát. A Győri… Tovább olvasom