Kisalföld logö

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Mindhárman harmadik helyezést értek el

Hárman indultak, s mindhárman harmadik helyezést értek el egy országos pályázaton.
A Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet országos pályázatot írt ki a katolikus intézményekben dolgozó pedagógusok számára. A csornai II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központból hárman készítettek pályamunkát: Borsodi Andrásné és Csizmazia Lászlóné közösen az óvodából, Egedyné Fülöp Gyöngyi az iskolából. Mindegyikük harmadik helyezést ért el.

– A pályázat célja az volt, hogy megismerjék szakmai tevékenységünket
– kezdte Borsodi Andrásné. – Több téma közül a „Katolikus óvoda mint a vallásos nevelés színtere" címűt választottuk, mert úgy érezzük, hogy az erkölcsi nevelés fontossága egyre nő.

– Jézus szeretetparancsán keresztül igyekeztünk bemutatni, hogy óvodánkban milyen célokat és feladatokat tűztünk ki az erkölcsi, vallási nevelés terén – tette hozzá Csizmazia Lászlóné. – A vallási nevelés ebben a korban a nevelés komplex egészeként segíti a hitre való nevelés előkészületeit. Átszövi a napi tevékenységeket, változatossá, tartalmasabbá és meghittebbé teszi foglalkozásainkat. Munkánk során arra törekszünk, hogy a gyermek testi-lelki fejlődése harmonikus legyen, természetesnek élje meg az erkölcsi normákat és azokat alkalmazni is tudja. Elengedhetetlen a szülő és a pedagógus példája, melyet a gyermek utánozni, követni fog.

– Pályázatom az „Egyenlő esélyekért" címet viselte – mondta Egedyné Fülöp Gyöngyi. – Mivel az idei tanévtől én látom el a gyermek- és ifjúságvédelemmel kapcsolatos feladatokat, ezért írtam le a gondolataimat. Az iskolával kapcsolatos egyik legfontosabb elvárás az, hogy biztosítsa az esélyegyenlőséget a hátrányos helyzetből induló tanulóknak is. Tanítóként megtapasztaltam, hogy az élménygazdag játék értékesebb lehet a gyermek fejlődése szempontjából, mint a tanórán nyújtott ismeretanyag. Sajnos a köztudatban a játék és a tanulás szinte teljesen kizárják egymást. Megfogalmaztam, hogy a tanítást nemcsak ismeretközvetítésnek kellene tekintenünk, hanem egyfajta játéknak is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felkészülés a télre – vállalkozók hóra, jégre

Kapuváron idén 3–4 millió forintot szánnak a hóeltakarításra. Az önkormányzati utak és járdák… Tovább olvasom