Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Mindenszentekkor szeretnék felszentelni a ravatalozót

Önkormányzati önerőből építik át a ravatalozót a szili temetőben. Nyolcmillió forintba kerül a beruházás, melyhez a helyiek és az elszármazottak segítségét is kérik a községvezetők.

Augusztus végén megkezdték a szili temető ravatalozójának felújítását. Az épületnek csak a főfalait hagyták meg, a rekonstrukcióval a tervek szerint októberre végeznek a szakemberek. Az ünnepélyes felszentelést mindenszentekkor szeretnék megtartani. Az önkormányzat nyolcmillió forintot fordít a fejlesztésre, önerőből. Eredetileg pályázati támogatásban bíztak, de nem jártak sikerrel.

Lengyel Lajos, a település polgármestere elmondta: egy felújítás során jelentkezhetnek nem várt kiadások. Így van ez a ravatalozóval is. Bíznak benne, hogy a gyűjtésből, önkéntes hozzájárulásokból fedezni tudják a pluszköltségeket.

a
A látványterv szerint ilyen lesz a szili ravatalozó.


– Több mint félmillió forint érkezett eddig erre a célra felajánlásokból. A helyiek és a temetőbe látogató elszármazottak már látják, hogy a munkát elkezdtük, remélem, hogy ezután is érkeznek támogatások az önkormányzat számlájára – jegyezte meg Lengyel Lajos.
– A sziliak összefogása már több alkalommal, az iskoláért, a temetői nagykeresztért, a járdaépítésért, az aratófesztiválért megmutatkozott. Biztos vagyok benne, hogy most sem lesz ez másként – mondta a polgármester.

b
A felújítási munkálatok a bontással kezdődtek el.


A sírkert ravatalozóját az 1960-as években építették. Mostanra állaga leromlott, megérett a felújításra. Az elhasználódott lapos tetőt átépítik, cserélik a nyílászárókat és kialakítanak egy fedett külső ravatalozórészt is. Az épülethez tartozik egy külön helyiség, két férőhelyes halotthűtővel. Ez is elavult azonban, átalakítják, illetve akadálymentesített vizesblokkot építenek ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószereseket fogtak Csornán

A Csornai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán kábítószerrel visszaélés vétségének megalapozott… Tovább olvasom