Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Mindenki jól jár

Új bérlője van a mihályi kastélyszállónak. Bár a jelenlegi helyzet átmenetinek tekinthető és a megállapodás csak néhány évre szól, az illetékes szerint lenne hosszú távú megoldás is.
Lapunkban már többször foglalkoztunk a mihályi kastélyszálló sorsával. Legutóbb februárban, amikor a bezárásának tervéről kaptunk hírt. Akkor megkerestük Imre Jánost, a Miniszterelnökség Központi Üdülési és Oktatási Főigazgatóságának főigazgatóját, aki érdeklődésünkre elmondta: folynak a tárgyalások arról, hogy miként üzemeltessék tovább Mihályit. A főigazgató jelezte azt is, hogy egy-két hónapon belül szeretnének pontot tenni az ügy végére.

Nem kellett elküldeni

Most ismét Imre Jánostól érdeklődtünk, aki ezúttal jó hírről számolt be.
– Bérbe adtuk a mihályi kastélyszállót – közölte a főigazgató. – A bérlő átvette a személyzetet, egy embert sem kellett elküldeni. Mivel a betérő vendég nagyon kevés Mihályiban, elsősorban különböző rendezvények, konferenciák, továbbképzések megtartására látok lehetőséget, hisz az említett ok miatt a létesítmény kevésbé alkalmas üdülési célokra. A fejleményekről tájékoztattam a település polgármesterét, aki örömét fejezte ki, hogy egy átmeneti, néhány éves megoldást sikerült találni. Ez jó a helyi embereknek is, mert senki sem került az utcára.
Imre János elmondta, hogy a legkedvezőbb ajánlattevőt választották ki a versenytárgyaláson. A vállalkozó nem csak a mihályi kastélyt vette bérbe, mert – a főigazgató szerint –, ha csupán ezt kínálták volna, nem köttetett volna meg a szerződés. Ezért együtt kínálták egy balatoni üdülővel, s így megszületett a megállapodás.

Hosszú távra is

– Azt gondoljuk, az a jó üzlet, ha mindkét fél jól jár – jegyezte meg Imre János.
Ez a bérleti szerződés átmeneti megoldás és öt plusz négy évre szól, ám a főigazgatónak van elképzelése hosszú távra is:
– Alapvető gond, hogy bár Mihályi kedves, szép hely, viszonylag jó az infrastruktúrája, de turisztikailag nem vonzó – vélekedett Imre János.
– Egy hosszabb távú kilábalási lehetőséget látnék abban – akár közösen az önkormányzattal –, ha az ott lévő szénsavforrás kiaknázható, és mint gyógyfürdő hasznosítható lehetne.
Csakhogy ennek megvalósítására az önkormányzat sem, és mi sem rendelkezünk elegendő mennyiségű pénzzel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katasztrófa fenyeget az aszály miatt

Esőért kiált a rábaközi határ. A szárazság és a szokatlanul erős szél tönkreteszi a vetéseket,… Tovább olvasom