Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Minden útjukat rendbe tették Bodonhelyen

Bodonhely valamennyi belterületi útját felújították az elmúlt években. Legutóbb a faluközpontban készült el egy szakasz, illetve egy buszmegállót alakítottak ki.
 Jutott azonban forrás Bodonhelyen a külterületre is. Az önkormányzat pályázati támogatásokból, valamint önerőből finanszírozta a fejlesztéseket. Az útátadó ünnepségen Kenesei Ferenc polgármester elmondta: először a Szabadság utca egy részét és a Petőfi utcát tették rendbe pályázati segítséggel.

A bodonhelyi show-táncosok avatták fel elsőként a faluközpontban elkészült fejlesztést.
A bodonhelyi show-táncosok avatták fel elsőként a faluközpontban elkészült fejlesztést.

Ezután a József Attila utca burkolatjavítására nyújtottak be pályázatot, szintén eredményesen. Következett aztán a Béke köz, ugyancsak pályázati támogatással. Önerőből a Szabadság utca bevezető szakaszát újították fel, illetve az úgynevezett „kistöltést", ahogy a Dózsa utca végét nevezik a helyiek. A képviselő-testület ezek után úgy döntött, a falu központját sem hagyják ki a fejlesztésekből. Tervet készíttettek, aminek része volt a most átadott új út kialakítása és a buszmegálló megépítése. Kétszer próbáltak pályázati támogatást szerezni, ám ezúttal nem értek el eredményt. Ekkor határozták el, hogy megtakarított pénzüket fordítják a munkálatokra. Közel tízmillió forintba került a beruházás.

– Az új útra és a buszmegállóra nagy szüksége volt a falunak. Eddig ugyanis leginkább az időseknek okozott gondot és kényelmetlenséget a nem megfelelően kialakított megálló – fogalmazott Kenesei Ferenc.
– Kiépítettük a közvilágítást és az új szakaszhoz csatlakozó mezőgazdasági utat is felújítottuk. A Start közmunkaprogram keretében értük ezt el.

Olvasóink írták

  • 2. yamahatt600 2012. november 15. 21:00
    „Akko most a telkeken is lehet szorgoskodni....................
    vagy majd megint megmagyarázzuk azzal hogy a rábaparton parkositottunk
    Ez a Kenesei micsoda 1 gyökér............”
  • 1. vera2012 2012. november 02. 10:41
    „?gy is lehet!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösségi ünnep Zsebeházán

A közelmúltban kialakított közösségi teret adják át ünnepélyesen a hétvégén a faluban. Tovább olvasom