Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Minden út megújult Tárnokrétin

Tárnokrétin három év után befejeződött az útkorszerűsítés. A munkát saját erőből és pályázaton nyert pénzből végezték el, összesen majdnem 65 millió forintért. A rendbe tett belterületi úthálózat hossza csaknem eléri az öt kilométert.
Jelképesen: Áder János, Jerger Frigyesné és Szakács Imre a nemzetiszínű szalag átvágásánál.
Kedden átadták Tárnokréti felújított úthálózatát. Miként Jerger Frigyesné polgármester elmondta: az önkormányzat évről évre szinte mindent félretéve küzdött azért, hogy a belterületi utakat megépítse, a meglévőket felújítsa. Az elképzelés a megyei területfejlesztési tanács pályázatának köszönhetően mostanra megvalósult, így a falu 232 lakója már jó utakon közlekedhet.

Áder János, a térség országgyűlési képviselője beszédében egyebek mellett kifejtette, hogy Tárnokréti ismét lépett egyet a jövő felé. „A mai útátadás ugyanis arra figyelmeztet minket, hogy nem szükségszerű belenyugodni a körülmények hatalmába, hogy a legnehezebb időkben is lehetséges kitörni a körülmények szorításából. Az itt élők közös sikere a mai nap. Közös sikere annak a polgári kormány idején lendületet vett folyamatnak, melynek eredményeképpen ma már csaknem öt kilométernyi új út teszi otthonosabbá a helybéli emberek mindennapjait" – jelentette ki a képviselő.

Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke arra emlékeztette hallgatóságát, hogy a mostanában hallható, olvasható hírek nem igazán adnak okot a jókedvre. Viszont szerinte nagy öröm, ha olyan eseményen vehet részt az ember, ahol nem valaminek a leépítése, bezárása, megszüntetése szerepel a programban, hanem egy új létesítmény, egy új út átadása.

A beszédek után Áder János, Jerger Frigyesné és Szakács Imre a nemzetiszínű szalag átvágásával jelképesen is átadta Tárnokréti megújult úthálózatát.

A továbbiakban a kultúrházban Áder János és Szakács Imre a környékbeli polgármesterekkel folytatott kötetlen beszélgetést aktuális politikai kérdésekről, elsősorban a jövő évi költségvetés önkormányzatokat és az egyes embereket érintő negatív hatásairól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köszöntője után érte a halál

Még köszöntötte egykorvolt osztálytársait, majd a szeretet virágcsokrát is átadta osztályfőnöküknek.… Tovább olvasom