Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Minden másodpercre lefoglalt sportcsarnokok

A nagyobb falvakban élőknek tornaterem is lehetőséget nyújt sportolásra és kikapcsolodásra.
A kistelepüléseken élők sportolási lehetőségei szűkösek. Szerencsésebbek ilyen szempontból a nagyobb falvakban élők, ám a legjobb helyzetben a régen „körzetközpontként" működő falvak vannak: ott nem hiányzik például a tornaterem sem.

Több helyütt a rendszerváltás után épült csarnok. Kónyban is, ahol az iskola mellett építették meg a sportcsarnokot. Délelőtt a gyerekek használják ki a létesítményt, délután, este és hétvégente pedig az idősebbek. Különböző sportági bajnokságok folynak, ott tartja a téli időszakban edzéseit a helyi focicsapat, illetve a női kézilabdások is ott gyakorolnak.

Rábatamásiban szintén a kilencvenes évek elején készült el a tornaterem.
Szinte egész évben foglalt, de leginkább ősszel és télen népszerű. A helybeliek kedvezménnyel vehetik igénybe, de sportolnak itt vidékiek is. Beledben annyira népszerű a tornaterem, hogy a bérleti díjakból fenn tudják tartani, azaz maximális kihasználtsággal, jól szervezetten működik. Népszerű a foci, a tenisz, a kézilabda, a női torna, a karate, de vannak balettórák is. A beledi erőemelők pedig Európa-hírűek, nekik köszönhetően rendszeresen vannak a faluban nemzetközi versenyek.

A tekések a termelőszövetkezet pályáján gyakorolhatnak.
Bősárkányban 1999-ben adták át a sportcsarnokot a helyieknek, azóta is igen látogatott az épület. Jellemző, hogy az időpontokat jóval a rendezvények előtt le kell foglalni, annyira feszes a kihasználtsága. A Hanság menti településen jól szerepelnek a tekések is, jelenleg az NB III-as bajnokságban gurítanak. A futballpályán is minden korosztály megtalálható a serdülőktől az öregfiúkig.

Hasonló jó adottságokkal rendelkezik még a többi között a Rábaközben például Szil, Rábacsécsény, Farád és Szany is.
A kisebb falvakban mindössze a focipálya nyújt lehetőséget a sportolásra. A lelkesebbek viszont nem restellnek a szomszédos, nagyobb községekben pályát bérelni és hetente oda néhányszor átjárni.

A kónyi sportcsarnok gondnoka, Böröczki Kálmán a Kisalföldnek elmondta: a terem szinte teljes kihasználtsággal működik.
– Reggeltől délutánig az iskolások sportolnak nálunk, utána jönnek a terembérlők – mondta. – Hétköznapokon este fél tízig kell „szolgálatban" lennem, hiszen addig foglalt az épület. Jönnek focizni, kézizni, teniszezni nemcsak a kónyiak, hanem a környékbeli településekről is. A kónyi és a rábapordányi kézilabdás lányok is itt rendezik mérkőzéseiket, úgyhogy a kónyi sportcsarnok a hazai bajnokságoknak is helyt ad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas ötven ember közös ereje

A faluért tenni akaró helybeliek alakították meg egy évvel ezelőtt az Összefogás Beziért… Tovább olvasom