Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Milliósak a fűtésdíjtartozások

Bentlakásos idősek otthonát tervez a kapuvári önkormányzat a régi házhelyi iskolába. Nyereséges a Kéz-Mű kft. és milliós lakossági kintlévőségei vannak a Kapuvári Hőszolgáltató Kft.-nek.

Múlt csütörtöki ülésén a kapuvári önkormányzat képviselő-testülete a napirendek zömében az önkormányzati cégek beszámolóit vitatta meg.
Elsőként Horváth Judit, a Kéz-Mű kft. ügyvezetője kiemelte: az önkormányzati cég tavaly végre nyereséget tudott felmutatni, miközben egyre bővíti dolgozói létszámát (tavaly már több mint 50 munkatársat foglalkoztattak). Napjainkban folytatják az épület-felújítási és akadálymentesítési feladatokat.

Ugyancsak többnyire jó hírekkel szolgált a tulajdonos önkormányzatnak Németh D. László, a Kapukom Kft. ügyvezetője. – A jelenlegi testülettel egyidős cég kezdeti hétmilliós bevételét napjainkra 200 millió forintra tornáztuk fel – jelentette ki az ügyvezető, ám hozzátette, szerteágazó feladatkörükből adódóan jobban a kapuváriak szeme előtt vannak, ami szolgáltatási színvonaluk állandó javítását igényli. A Kapukom öt munkatárssal kezdett, jelenleg 23-an dolgoznak itt és további felvételt is terveznek. – Az idei év kiemelt témái között szerepel a Hany Istók Kerékpáros Centrum megnyert fejlesztési pályázata, melynek nyomán a centrum szolgáltatási színvonala is emelkedik rövid időn belül – mondta az ügyvezető. Hozzátette, a tulajdonos város is kész tervekkel rendelkezik a centrum bővítésére, erre azonban pályázati forrásokat várnak.

Kicsit visszafogottabb beszámolót tartott Pászli Tibor, a Kapuvári Hőszolgáltató Kft. ügyvezetője. – Az államilag előírt díjszabás és az elmúlt év rezsicsökkentései miatt a cégnél nem beszélhetünk piaci gazdálkodásról, hiszen többek közt bevételeink nagyságát is az előbbiek határozzák meg – fogalmazott a cég vezetője. A rezsicsökkentés miatt állami támogatásban részesülő cég nagyjából nullszaldós működésében azonban vannak kiemelt feladatok, ezek között első a néhol már lakásonként is milliós nagyságrendű fűtésdíjtartozás, melynek behajtására minden eszközt igénybe vesz a társaság.

A testületi ülésen elhangzott, a nemrég visszavásárolt, egykori házhelyi iskola épületének állagmegóvási munkáit elkezdi a városháza. Az épületben bentlakásos idősek otthonát hoznak létre. A kivitelezésre itt is pályázati pénzeket vár a város. Hámori György polgármester megjegyezte, az átalakítás megkezdéséig olyan állapotba hozzák az épületet, mely megállítja a további állagromlást. – Ez utóbbihoz természetesen az is kell, hogy a jobb sorsra érdemes épület ablakait ne céltáblának használják egyesek – jelentette ki Kapuvár polgármestere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok Rábaközben

A kapuvári és csornai kirendeltségek állásajánlatai. Tovább olvasom