Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Milliós kárt okoztak eddig a vandálok

Sokba kerül a csornai játszótereken tönkretett játékok javítása, cseréje. A tavaly májusi átadás óta már közel egymillió forintot fordítottak a károk helyreállítására.

Sok százezer forintos kárt okoztak az elmúlt egy évben Csornán a játszótéri vandálok. Loptak már el hintát láncostól, eltűnt egy focikapu vasváza, a csúszdákat rendszeresen összetörik. Ha így folytatódik, a játszóterek karbantartására félretett 1,2 millió forint csupán a károk helyreállítására lesz elég. A napokban a kis-csornai városrészen ismét a csúszda repedt végig.

– Tudjuk, hogy a károkat nem azok okozzák, akiknek a játszóterek épültek – fogalmazott érdeklődésünkre dr. Bónáné dr. Németh Katalin. Csorna polgármestere megjegyezte: úgy látszik, sokan még nem tudják megbecsülni a közös értékeket. Ellenük próbálnak minden eszközzel fellépni.

Tavaly tavasszal az önkormányzat a premontrei apátsággal együttműködve négy új játszóteret építtetett. Összesen tizenötmillió forintból, LEADER-támogatással. Azóta rendszeresen fordulnak elő rongálások, a legtöbb Kis-Csornán. Ott rögtön az átadás után megbontották a kerítést.

A kis-csornai ovisok szívesen töltik az időt az óvodájuk melletti játszótéren. Múlt héten szomorúak voltak, hogy a csúszdát nem használhatták.
A kis-csornai ovisok szívesen töltik az időt az óvodájuk melletti játszótéren. Múlt héten szomorúak voltak, hogy a csúszdát nem használhatták.


Augusztusban az Erzsébet királyné utcában törték össze a csúszdát, ugyanebben a hónapban Kis-Csornán a focikapu néhány alkatrészét lopták el. Októberben a Toldi utcai játszótérről tüntették el a hintát. A téli hónapokban nem okoztak kárt, de most ismét szükség van a javításra.

– Egyértelműen a nem rendeltetésszerű használat okozott gondot. Nagy erejű ütés vagy rúgás érte a csúszdát. A játszótereket a Vilmos Park kft. tartja karban, már kicserélték a játékot. Ez azonban nem mehet a végtelenségig. A kft.-nek egymillió-kétszázezer forintja van arra, hogy a szükséges munkákat elvégezze a tereken. A festésre, az esetlegesen elhasznált eszközök cseréjére, a homokozók feltöltésére kellene ez a pénz és nem a vandalizmus nyomainak eltüntetésére – folytatta dr. Bónáné dr. Németh Katalin.

A város képviselő-testülete holnapi ülésén bírálja el a térfigyelő kamerarendszer kiépítésére beérkezett pályázatokat. Az előzetes elképzelésekkel szemben nem nyolc, hanem tizennégy kamerát szereltetnek fel. Elsősorban közbiztonsági szempontok szerint döntenek, de a polgármester hozzátette: ha a pályázati keretbe nem fér bele, akkor önerőből helyeznek ki térfigyelőt a kis-csornai játszótérhez is.

– A kamera azonban kevés – fejtette ki dr. Bónáné dr. Németh Katalin. – Ezért a környéken élőket is kérem, ha nem a játszótérre illő viselkedést tapasztalnak, ne restelljék felemelni a telefont és értesítsék a rendőrséget vagy az önkormányzatot. Megemlítette: az is megoldás lehet, ha a kis-csornai játszóteret minden este bezárják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtisztították a községbe vezető utak környékét

A rábapordányiak hallgattak a faluvezetők hívó szavára és sokan vettek részt a szemétszedési… Tovább olvasom