Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Milliárdos kórházi fejlesztés Csornán

Egymilliárd forintot meghaladó beruházással új kórházi járóbeteg-szakrendelő épülhet Csornán.

Jelenleg is építőipari szakemberek dolgoznak a csornai intézményben. A C épület emeletén a járóbeteg-rehabilitációs központot alakítják ki, melyhez 106 millió forint pályázati támogatást nyertek. Itt a mozgás-, a mozgásszervi és szédülésrehabilitációs feladatokat végezhetik majd el, várhatóan szeptembertől.

A kórház történetének egyik legnagyobb beruházása kezdődhet meg ősszel, ha az intézmény sikerrel szerepel a kiírt pályázaton. Új járóbeteg-szakrendelő építését tervezik, mely az A és B épületet is összekötné. A fejlesztés költségvetése meghaladja az egymilliárd forintot. Ezzel az igencsak lelakott egykori SZTK-épületet váltják ki. Annak felújítása, korszerűsítése ugyanis nem lenne gazdaságos, ezért valószínűleg lebontják és a helyén parkolókat hoznak létre. Dr. Winiczai Zoltán igazgató főorvos elmondta: áprilisban nyújtják be a pályázatot, amit várhatóan nyáron bírálnak el. Ha minden jól alakul, ősszel már az alapkövet is lerakhatják a kórház fennállásának századik évfordulóján.

A lapos tetős egykori SZTK-rendelő épületét valószínűleg elbontják és parkolók lesznek a helyén.
A lapos tetős egykori SZTK-rendelő épületét valószínűleg elbontják és parkolók lesznek a helyén.

– Ugyancsak pályázati szándékot jelentettünk be az energiafelhasználás korszerűsítésére – tájékoztatott az igazgató főorvos. – A nyílászárók cseréjét, az épületek külső szigetelését, napkollektorok felszerelését tervezzük. Mindezektől jelentős költségmegtakarítást várunk. Szintén támogatással kezdődnek el a tanfolyami átképzések kórházunkban az új feladatoknak megfelelően, elsősorban a geriátria, a diabetológia és a sürgősségi szakápolás területén. A megváltozott struktúra viszont azt is indokolja, hogy két nyugdíjas munkatársunktól megváljunk. Ezen túl aztán a létszámban nem lesz jelentős változás.

A Kisalföld érdeklődésére dr. Winiczai Zoltán kifejtette: a Margit Kórház anyagi helyzete javul. Egyre nagyobb az érdeklődés az aktív belgyógyászati ellátás iránt, az egynapos sebészet esetszáma azonban még nem érte el a kívánt szintet. Az osztályon bővíteni szeretnék a repertoárt. A szemészet és a gégészet területén vannak még lehetőségek.

A csornaiak és a környékbeliek természetesen örülnek a felújításoknak. Horváth Miklós (Csorna) elmondta: a rendelő rekonstrukciója már valóban időszerű. „Persze ha a szakemberek úgy látják, hogy egy új épület felhúzása gazdaságosabb, azt is elhiszem. Elég csak ránézni a mostanira" – fejtette ki. A kisbaboti Pátka József ugyancsak egyetért a beruházással.

– A jelenlegi szakrendelő szemmel láthatóan beázik, a nyílászárók gyengék, a folyosó huzatos. A rendelők sem korszerűek, az orvosok és a személyzet is mostoha körülmények között dolgoznak. Remélem, egy kényelmes és tágas rendelőt építenek a régi helyett – mondta Pátka István érdeklődésünkre.

Olvasóink írták

 • 15. Jerry 2013. február 26. 22:20
  „A kórház történetének egyik legnagyobb beruházása kezdődhet meg ősszel, ha az intézmény sikerrel szerepel a kiírt pályázaton.Hát igen,mint amikor a játékszenvedélytől űzött ember is eltervezi, hogy miket fog megvenni a lottónyereményéből, ha majd egyszer sikerül összespórolnia annyi pénzt, hogy vehessen egy szelvényt.”
 • 14. kultura 2013. február 26. 19:41
  „fatuja:magamra gondoltam ,ugyan is ez a munkaidő beosztásom,és vagyunk még egypáran akit "tizenketteznek"vagy 3 műszakban dolgoznak.De hogy te kire mire gondoltál..az csak te tudod.
  Goldman: még egyszer olvasd el mit írtam...remélhetőleg jövőben megvalósuló milliárdos fejlesztésről van szó”
 • 13. fatuja 2013. február 26. 13:57
  „" egyesek éjszaka is dolgoznak"

  Nem tudom (csak gondolom), kire-mire gondolsz, de a hatékony munkát és eredményét nem a belefektetett időnek kell igazolnia! Ez egy nagy tévedés!”
 • 12. Goldman 2013. február 26. 08:57
  „kultura: "szakrendelő épülhet Csornán"
  még mindíg ott van a ha...
  "ha az intézmény sikerrel szerepel a kiírt pályázaton"
  Olvasni és megérteni. Általános iskola első, második, nyolcadik osztály..”
 • 11. kultura 2013. február 24. 17:00
  „Goldman:Elolvastam a cikket is meg a hozzászólásod is... te is olvasd el az előző két hozzászólásomat.
  Tudod egyesek éjszaka is dolgoznak,sőt más elfoglaltságuk is van mint pesszimista ,lekezelő kommenteket írni.
  Persze ha valakinek ez okoz örömet..én nem vagyok a jónak elrontója.
  Talán segít az olvasásban.."sorok_közt" is...főleg ami a főcím után íródott......szakrendelő épülhet Csornán.”
 • 10. kukszi 2013. február 24. 16:03
  „Sok pesszimista kárörvendő,ti semminek nem tudtok örülni???
  A ti legnagyobb bajotok, hogy történik valami!
  Úgy látom a kákán is próbáltok csomót keresni,ilyen emberek miatt nem tud előbbre menni a város.”
 • 9. sorok_közt 2013. február 24. 01:16
  „"kultura"-nak szántam, nem "Goldman"-nak”
 • 8. sorok_közt 2013. február 23. 21:58
  „Goldman!

  A cikk címe: "Milliárdos kórházi fejlesztés Csornán"

  Mi van meg ebből az óhajon kívül ? Válaszolok: hogy majd pályázni fognak,hogy majd elbírálják, hogy majd talán nyertes lesz a pályázat, hogy majd talán lesz önrészre való stb. Ez sajnos elég kevés.”
 • 7. Goldman 2013. február 23. 20:16
  „kultura: hozzászólásod alapján a mai napot jó későn kezdted így nem láthattad, hogy a közterületeken milyen állapotok uralkodnak. Ott a "kultura" vagyis művház előtt is és általában az önkormányzat területén.
  Mi lett volna ha erről a hóesésről nem napokkal ezelőtt tudósított volna a média? Az előrelátás a felkészülés és a szervezés ami úgy látszik még mindig nem megy.
  Egyébként nem ellen drukkolásról van szó (miért is?), hanem arról, hogy sajnos itt is kiütközik, hogy miért tart itt a város ahol tart.
  Még mindig neked: a cikk megfogalmazásával van itt a probléma ha nem vetted volna észre.
  Drukkolok neked, hogy átolvasva A-tól Z-ig felfogd miről is van szó.”
 • 6. kultura 2013. február 23. 19:53
  „Kezdésnek érdemes lenne a közeli városról szóló cikkeket elolvasni.Ott sem kolbászból a kerítés ,de a negatív dolgokat is pozitívan tálalják.l:a húsgyár,meg több a drukker mint az ellen...”
 • 5. kultura 2013. február 23. 19:49
  „Hurrá egy remélhetőleg jövőben megvalósuló milliárdos fejlesztésről van szó...remélhetőleg megvalósuló..
  Közben olvasom a negatív megnyilvánulásokat sőt még a hóhelyzetről és a jövőbeli polgármesterről és a közeljövőben szintén remélhetőleg beiktatott jegyzőről is.
  A havat meg nem csak a boltok előtt kell eltakarítani hanem a házak előtt is .Régen ez nem volt probléma.Nyáron meleg volt néha esett az eső ,télen meg hó esett és az vagy elolvadt vagy el kellett takarítani.Most meg nyivákolás van.
  Termál megnyílt,napelemgyár nem a város hibája,Vilmos projekt alakul...talán csak a sok ellendrukkerrel kellene valamit kezdeni,de minél előbb”
 • 4. Goldman 2013. február 23. 09:35
  „2. sorok_közt: hasonlóan, de egyszerűbben fogalmaztam meg és kritizáltam a cikk íróját első hozzászólóként.
  Semmi durvaság, személyeskedés...egyszerűen észrevételt tettem. Nem olvasható...

  Más...Csorna, 2013.02.23. Már néhány nappal ezelőtt lehetett számítani arra, hogy az előrejelzések szerint szombat reggelre nagy mennyiségű hó várható a térségben. Az illetékesekhez ez nem jutott el, húsz centis hóban kell járni a járdán, de a boltosoktól elvárják, hogy az üzlet előtt tisztítsák meg a területet.
  Csornai önkormányzat 2013...ez van.
  Azt hiszem nagyon nagy rendet kell tennie a jövőbeli polgármesternek a hivatalban az új jegyzővel egyetemben.”
 • 3. miro132 2013. február 22. 20:52
  „Előre iszunk a medve bőrére? Ha csak pályázunk akkor irjuk azt ...

  Amennyiben megvalósul a terv és a szakrendelő beköltözik a 2 épület közé akkor megvalósul az hogy az összes gyógyitási funkció beszorul a kórház régi terültére, igy a kórhéz utcár újra meg lehetne nyitni a forgalom előtt a jelenlegi elzárt szakaszon..”
 • 2. sorok_közt 2013. február 22. 19:56
  „Az első szakasz örömteli , de tovább olvasva csalódás.

  mert hogy is áll az ügy:

  "...áprilisban nyújtják be a pályázatot...várhatóan nyáron bírálnak el ... Ha minden jól alakul...pályázati szándékot jelentettünk be"

  Ez megy évek óta: egy ötlet= egy cikk. Így volt a termállal, Vilmos projekttel , napelemgyárral stb. Éppen csak a makett hiányzik. Kívánom hogy teljesüljenek az ilyen tervek (álmok) , hogy fejlődjön a város , de ez csak politikai hatásvadászatnak tűnik. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a korán bejelentett, majd nem teljesülő tervek többet ártanak, mint használnak az ötletgazdának.”
 • 1. öregmotoros01 2013. február 22. 19:25
  „Most építünk vagy leépítünk?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinyit a művelődési központ Kapuváron

A tavaly májusi bezárás után szombat este színdarabbal nyitja újra kapuit a kapuvári Rábaközi… Tovább olvasom