Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Mikrorégiós központ lenne Rábatamási

A rábatamásiak harmadszor választották polgármesterüknek Szabó Istvánt.
A rábatamásiak harmadszor választották polgármesterüknek Szabó Istvánt. A képviselők közül hárman szintén „régiek", négyen pedig új tagok a testületben. A települési vezetőt terveiről kérdeztük.

– Ebben a ciklusban szeretnénk újraéleszteni azt az együttműködést, amit egyszer már elkezdtünk Rábatamási, Jobaháza, Bogyoszló, Potyond és Magyarkeresztúr részvételével – mondta Szabó István. – Számos közös gondunk van, s ezekről beszélnünk kell egymással. Ezért ismét találkozókat szervezünk. Említhetem a csatornázást, az iskola és óvoda, valamint ezen intézmények konyháinak helyzetét. De például felvetődik az is, hogy kell-e tartani falunapot évente mindegyik településen, vagy közösen egy nagyobb rendezvényt szervezzünk. Rábatamási vállalna egyfajta központi szerepet, természetesen figyelembe véve mások érdekeit, szerepvállalását is.

Szabó István szerint már-már elodázhatatlan a közösségi ház helyzete. A tervek elkészültek, a pénzügyi fedezetet pályázat útján biztosítanák némi önerő hozzáadásával. Másfél utcába még nem került új aszfaltburkolat és javításra szorulnak egyes járdaszakaszok is. Ezek is a jövő feladatai közé tartoznak. Csakúgy, mint a csatornázás, melynek megvalósításához, pontosabban a pályázati támogatás elnyeréséhez évek óta keresik a lehetőséget. Ám mindeddig sikertelenül tették. A temetőben pedig urnafalat építenek, mivel egyre nagyobb az igény az urnás temetésre.
A polgármester fontos feladatának tekinti a helyi egyesületek megerősítését, s ehhez az ifjúságot is szeretné „megmozgatni". Azonkívül a faluszépítést is folytatni akarják. Már ennek jegyében állítottak szobrot nyár elején a faluközpontban, amely Nádasdy Pált, a „Tamási nevű puszta faluhely"-nek egykori kiváltság adományozóját ábrázolja.
Rábatamásiban még van néhány értékesíthető önkormányzati házhely. De mivel nincs különösebb kereslet az építési telkek iránt, egyelőre újak kialakítása csak pár év távlatában lehet reális.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyvenből csak háromnak sikerült

A csornai önkormányzat Ösztöndíj Közalapítványa idén öt felsőfokú tanulmányait végző fiatalt támogat. Az ösztöndíj egyik feltétele, hogy az iskola befejezése után a hallgató a városban vállal munkát. A kitételt azonban az elmúlt években mindössze hárman tudták teljesíteni. A csornai önkormányzat Ösztöndíj Közalapítványa idén öt felsőfokú tanulmányait végző fiatalt támogat. Tovább olvasom