Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Mihályi mégsem marad szálló nélkül?

A hét elején még szomorkodtak, tegnap óta viszont már derűsebbek a mihályiak. Decemberig biztos nyitva marad a kastélyuk.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Miniszterelnöki Hivatal Üdülési és Oktatási Főigazgatósága döntése nyomán szeptember elsejével bezárják az állami tulajdonú mihályi kastélyszállót és az épületet visszaadják a kincstári vagyonkezelőnek.

A döntés híre elkeserítette a helybelieket, különösen azokat, akik hosszú távon bíztak a helyi munkalehetőségben. Cikkünk megjelenése után azonban kedvező fordulat következett. Pap Lajosné polgármester tegnap délelőtt örömmel tájékoztatta a Kisalföldet, hogy Kiss Elemér kancelláriaminiszter december végéig engedélyezte a kastélyszálló nyitva tartását, s ez idő alatt kell megalapozni a gazdaságos működtetés feltételeit.

– Széles körű összefogást szeretnénk megvalósítani a régióban annak érdekében, hogy ne lebegjen újra a bezárás árnya a kastély fölött – mondta Pap Lajosné. – El akarjuk érni, hogy minél több rendezvényt, konferenciát, értekezletet tartsanak a létesítményben, s természetesen óvjuk, vigyázzuk az értékes műemléket. Örülünk annak, hogy az illetékesek hagytak időt a bizonyításra. Köszönet illeti a kancelláriaminisztert és Etey Ferencet, a Miniszterelnöki Hivatal Üdülési és Oktatási Főigazgatóságának főigazgatóját, hogy méltányolták kérésünket és eltekintettek az azonnali bezárástól – tette hozzá a polgármesternő.

Korábban:

Mihályi újra kastélyszálló nélkül (2002-08-26) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc körzetben indítanak jelöltet

A választás idejét követően a négyéves ciklus során is együttműködnek a csornai polgári pártok és… Tovább olvasom