Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Mihályi: megállapodás a közös hivatalról

Hat rábaközi település kötött megállapodást közös hivatal létrehozásáról.
A Mihályi vezette hivatal legfőbb feladata, hogy a Kapuvári járás két városa között képviselje a kisebb községek érdekeit.

A Vitnyéd–Veszkény–Osli hármas közös hivatal mellett újabb önkormányzati egység körvonalazódik a Kapuvári járásban. A mihályi, ciráki, gyórói, höveji, kisfaludi és vadosfai polgármester arról egyeztek meg a minap, hogy Mihályi Közös Igazgatási Hivatal néven januártól közös önkormányzati egységet hoznak létre. – Ha a néphagyományt veszem alapul, akkor a Luca-napi megállapodás jó előjelnek tűnik a jövőre nézve – fogalmazott lapunknak Csitei Gábor, a gesztorszerepet betöltő Mihályi polgármestere (a hagyomány szerint a Luca-napi búzából jósolták meg a jövő évi, várhatóan jó termést – a szerk.).

A mihályi vezető kijelentette, az együttműködés célja olyan erős, a két járási város között létrejövő közigazgatási egység létrehozása, mely képviselni tudja a kisebb községek érdekeit a járáson belül. Az új közös hivatal alá tartozó települések mintegy 3200 lakost tömörítenek. A közös hivatalban tíz munkatárs fog dolgozni, ám Csitei Gábor hozzátette, a csatlakozott településeken is lesz naponta ügyintézés.

– Reményeink szerint a költségvetés finanszírozza a közös hivatal működését, ám ha szükséges, a társult települések is beszállnak a költségekbe – mondta a Kisalföldnek a mihályi polgármester. Hozzátette, a közös hivatal természetesen továbbra is nyitott a csatlakozni vágyó települések előtt.

Ugyancsak közös hivatal lesz Beledben, melyhez hagyományosan a kisvárost övező települések – Rábakecöl, Edve, Dénesfa, Vásárosfalu – csatlakoznak, ám itt egy újoncot is köszönthet a Kapuvári járás, Répceszemerét. Utóbbiról Tompáné Balogh Mária beledi polgármester elmondta, régi, jó kapcsolat van a települések között. Nem okoz nehézséget a község beillesztése a beledi közös hivatal kötelékébe.
– A társult falvak hivatalaiban – úgy, mint eddig – megmarad az ügyintézés, a jelenlegi beledi munkatársi létszám azonban tizennégyről tizennyolcra bővül.

A Kapuvári járás területén Szárföld, Babót és Himod vezetői egyelőre kivárnak. Február végéig eldönthetik, hogy melyik közös hivatalhoz (vagy a járásközpont Kapuvárhoz) csatlakoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három embert vertek meg vasárnap virradóra Csornán

Három embert vertek meg ismeretlen tettesek vasárnap virradóra Csornán. Két férfit és egy asszonyt… Tovább olvasom