Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Mi tetszik és mi nem Csornán Családi Jánosnak?

Csorna - Hiányzik egy sportcsarnok, az elkerülőút, a termálvíz hasznosítása. Vannak azonban eredményes sportolók, lokálpatrióta helybeliek, akik miatt szerethető a település. Családi János, a csornai sportegyesület elnöke vall szülővárosáról.

Tősgyökeres csornai családból származik és úgy tartja, a helyieknek kötelességük tenni lakóhelyükért. Családi János a Hanság–Fertőmenti TÉSZ elnöke, a sportegyesület vezetője. Részt vesz a város társadalmi életében, civil szervezetek tagja. Örömmel tölti el, hogy vannak olyan emberek, akik a városi ügyekért képesek összefogni.

– A város egyik legnagyobb problémájával kezdeném a kritikát: a nagy forgalom miatt Csorna egyre élhetetlenebb. Sajnálom a gyerekeket, a fiatalokat, hogy ilyen környezetben kénytelenek felnőni – mondta el Családi János. – Aztán az sem tetszik, ahogy a település elfecsérelte egyik legnagyobb kincsét, a termálvizet. A fejlesztéssel már elkéstünk, nagyon nehéz lesz alkalmas üzemeltetőt is találni. Nem szimpatikus az az eljárás sem, hogy néhány csornai vállalkozó, akik a településen termelnek, dolgoznak, vidéken jelentik be központjukat, csak hogy megússzák az iparűzési adót. Annyira lehetnénk lokálpatrióták, hogy ilyet nem csinálunk. Hiányolom Csornáról, igaz, ez örökségünk, hogy nincs kimondott belvárosa. Nincs egy sétálóutca, ami találkozóhelye lehetne a helyieknek. Hiányzik egy sportcsarnok, ami kulturális célokra is hasznosítható lenne. Ugyanígy egy műfüves pálya is elkelne.

Családi János: Büszke vagyok városunk sporteredményeire.
Családi János: Büszke vagyok városunk sporteredményeire.


A sportköri elnök hozzátette: mindezek ellenére szereti szülővárosát. Soha nem jutott eszébe, hogy elköltözzön. Talál ugyanis olyan tulajdonságokat, melyek miatt szerinte érdemes itt élni. Egy kicsit azért „haza is beszél".

– Tetszik, hogy a városban élénk a sportélet. Jelenleg 300 sportolója van egyesületünknek. Sok fiatal tanulás vagy munka mellett áldozza szabadidejét a sportra. Magukért beszélnek eredményeink is. Büszke lehet minden csornai, hogy köztünk élt egy Kocsis István, van egy Gódorné Nagy Mariannunk, Babos Ritánk. Örülök annak is, hogy a
fiatalok képesek összefogni olyan célokért, melyek jók a közösségnek. Jó pár olyan ember is él Csornán, akikben van segítőszándék, hogy a helyi ügyeket előbbre vigyék. Kiemelkedő lakóhelyünk oktatási színvonala, iskolai ellátottsága. Összességében azt hiszem, Csorna szerethető város. Rajtunk, csornaiakon is múlik, hogy még komfortosabb, kedvesebb település legyen.

Olvasóink írták

 • 4. Goldman 2009. augusztus 07. 09:32
  „"Annyira lehetnénk lokálpatrióták, hogy ilyet nem csinálunk."
  Valóban. De addig amíg a helybeli nem a helybelitől vásáról és rendel addig nem szabad csodálkozni. Egyébként sem egy vállalkozóbarát környezet van itt.
  A fejekben kellene rendet tenni, mert azokban nagy bajok vannak.

  "Nincs egy sétálóutca, ami találkozóhelye lehetne a helyieknek"
  Minek lenne? Ott van Győr úgyis oda mennek vásárolni...de ötleteket nagyon szívesen adok, hogyan lehetne változtatni, hogy élhetőbb legyen csak az a baj, hogy az asztalok mögött ülők ezt nem engednék meg, mert nem az ő ötletük. Egyébként is amíg ilyen a képviselőtestület addig nem lesz változás. Itt még nem volt rendszerváltás.

  A csornaiakkal az a baj, hogy nagyképűek. Mintha mindenki a monacói hercegségből származna.
  És egyik okosabb a másiknál legalább is ezt veszi észre a kívülálló.

  Idézet egy megyénkbeli nem csornai lakostól aki rendszeresen jár Csornára és környékére: "a csornai emberek nagyon furcsák"
  Mindezeket akinek nem inge ne vegye magára alapon írom.”
 • 3. tettes 2009. augusztus 06. 15:30
  „bocs,de Jänossomorja 15 eve is többet ert mint most csorna.”
 • 2. Dr.Bubó 2009. augusztus 06. 10:27
  „Amióta az eszemet tudom Csornán mindig csak a tervezgetés van nagy hírveréssel és utána semmi nem lesz. elég példaként említeni a termálfürdő esetét... addig amíg nincs összefogás politikai pártok, civil szervezetek, utcabeliek vagy akár családok között a sok törekvésből soha nem lesz semmi. nézzük meg Jánossomorját... 15 éve semmi nem volt ott, egy falu volt a sok közül, most meg már meghatározó település lett a megyében. nem hinném h a véletlen műve.
  Kedves Családi János! biztatnám arra h kezdeményezze az ilyenfajta összefogást, hogy Csorna is kiemelkedjen a megyében!”
 • 1. miro132 2009. augusztus 06. 10:06
  „Nekem meg egy fedett piac hianyzik akar vasarcsarnok...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatják az iskolakezdést

Bősárkány - A község képviselő-testülete legutóbbi ülésén döntött a beiskolázási támogatásokról. Tovább olvasom