Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Mi fér bele még a ciklusba?

A településfejlesztés nem választásfüggő feladat – állítják a rábaközi polgármesterek.
Egy év van hátra az újabb helyhatósági választásokig. Ennyi idő áll rendelkezésükre a jelenleg hivatalban lévőknek arra, hogy a ciklusra vonatkozó terveiket, elképzeléseiket részben vagy egészben megvalósítsák. Hogy mire futja még e szűk esztendőben, arról kérdeztünk néhány polgármestert.

Mesterházy József, Enese:

– A legnagyobb feladat – bár eddig elutasították a pályázatunkat – a sportcsarnok építése. Ezt a 440 millió forintos beruházást csak állami támogatással lehet megvalósítani. Folytatni akarjuk az út-, járdafelújítást, eleget kívánunk tenni a közoktatási törvény előírásainak és egy hetven négyzetméteres étkezőt szeretnénk kialakítani az óvodában. Így némi átcsoportosítással az épület pincéjében a vezető óvónő részére irodát és orvosi szobát tudnánk kialakítani. A terveink között szerepelnek még kisebb belső munkák, ugyancsak az óvodában.

Szabó István, Rábatamási:
– Egy út rendbetételét tervezzük és továbbra is keressük a szennyvízberuházás lehetőségét. De ezt nem azért tesszük, mert jövőre választás lesz. A település fejlesztése, szépítése folyamatos kihívás és feladat, függetlenül a választásoktól.

Tuba Pál, Rábakecöl: – A falu arculatát tovább kell javítani, folytatni kell a járdák, utak felújítását. Az elkövetkező időszakban is napirenden tartjuk a munkahelyteremtést, hisz még mindig nagyon sokan vannak mifelénk munka nélkül.

Aller Imre, Kóny: – Nem választási ciklushoz kötjük a feladatokat: amiket elterveztünk, azokat szeretnénk megvalósítani. Említhetem az út- és járdaépítést, az óvodafejlesztést vagy az építési telkek értékesítését. Az önkormányzati munka folyamat, tehát ezután is tesszük a dolgunkat.

Szalay Imre, Bősárkány:

– Ugyanúgy folytatjuk a munkát, mint eddig. Az utak felújítása jövőre is napirenden lesz, az intézményi rekonstrukciók szintén. Az iskola, az óvoda, a gondozási központ után a következő évben a polgármesteri hivatalt szeretnénk rendbe tenni. Ezenkívül előttünk áll a kerékpárút megépítése, amire pályázati támogatást nyertünk. Tehát egyik feladat sem választásfüggő.

Lengyel Lajos, Szil: – Uniós pályázatot nyertünk a faluközpont kialakítására, ez a munka jövő májusban befejeződik. Iskolaberuházásra 38 millió forintot nyertünk a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsnál. Az egyik épületszárnyra emeletet építünk, így kettő helyett egy helyen folyik a tanítás és végleges helyére kerül a könyvtár is. Az önkormányzati hivatal épületén megtörtént az ablak- és tetőcsere, a vakolás és szigetelés a jövő év feladata. Legalább négy-ötszáz méternyi járda elkészítése is a tervek között szerepel.

Tompos Béla, Farád: – Tervezzük a polgárőrség megalakítását, valamint a határban az önkormányzati faállomány értékesítését. A felszabaduló út menti részeket és árokpartokat farádi igénylőknek harminc évre átadnánk, akik ott tűzifát termelhetnének. Emellett vállalnák, hogy rendben tartják a rájuk bízott parcellát. Falufejlesztési tervünk keretében a Vasút utcát és várhatóan a Munkás utcát tavasszal aszfaltozzuk. Emellett az evangélikus templom mögötti területre tervezett építési telkekből néhányat közművesítünk. A házhelyet ingyen adnánk, ám az igénylőnek vállalni kell, hogy három éven belül megkezdi az építkezést és törleszti a közművesítés költségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A férfi az ablakon menekült

Szerdán délután kiégett egy kisfaludi családi ház belseje, mintegy négymillió forintos kár… Tovább olvasom