Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Mérgezés: négyen kerültek kórházba

Kapuvár - Csütörtökön egy mérgező anyagot tartalmazó hordó repedt meg a kapuvári hulladéktelepen. Négyen kórházba kerültek. – Az első jelzés alapján formalinos mérgezés miatt riasztották tegnap délután negyed kettőkor a kapuvári tűzoltókat – tájékoztatta a Kisalföldet Molnár Sándor őrnagy, tűzoltóparancsnok.

Az eset a helybeli hulladéklerakó telepen történt, ahová négy kapuvári férfi egy kisteherautóval két hordót szállított be. A hordókat az általuk megkért alkalmazott markolóval kiemelte az autóból, eközben az egyik megrepedt. A benne lévő folyadék ráfröccsent a közelben állók arcára, bőrére, ruhájára és az anyagot be is lélegezték. A mentők négy férfit a soproni kórházba szállítottak, ahol a mérgezésen kívül kötőhártya-gyulladást állapítottak meg náluk, ám szerencsére sérüléseik nyolc napon belül gyógyulnak.

A tűzoltók hígították a kiömlött anyagot, a területet lezárták.


A kapuvári hulladéktelepen megrepedt hordóból vélhetően mérgező anyag került a közelben állókra, a négy helybéli férfit a soproni kórházba szállították a két autóval kiérkező mentők. A négy férfi sérülése nyolc napon belül gyógyuló, ám rajtuk kívül még hárman szenvedtek könnyebb sérüléseket, őket a mentők a helyszínen látták el.

– A helyi tűzoltók nyolc szakemberrel és három autóval vonultak a helyszínre, kollégáim vízsugárral hígították az anyagot, miközben a telepet  lezártuk – mondta a tűzoltóparancsnok. A Kapuvári Rendőrkapitányság munkatársai félpályán zárták le a Kapuvár–Babót útvonalat. A tűzoltók közben értesítették a környezetvédelmi felügyeletet és a komáromi vegyi felderítőcsoportot. Ez utóbbiak méréseket végeztek a területen, ám lakosságvédelmi intézkedésekre nem volt szükség. A környezetvédők mintát vettek a kiömlött anyagból, amit vizsgálatra elszállítottak. Ennek eredménye várhatóan ma lesz ismert. A tűzoltóság a területet továbbra is lezárva tartja, a kiömlött anyagot, a hordót és a szállító járművet elkülönítették. Molnár őrnagy szerint a terület addig lesz lezárva, míg megnyugtató módon kiderül a veszélyes anyag mibenléte, majd ezután semlegesítik azt. A baleset körülményeit a tűzoltók és a rendőrség is vizsgálja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városházi hozzájárulás az egészségügyi park projektjéhez

Kapuvár - A képviselő-testület legutóbbi ülésén zárt körben tárgyalta az úgynevezett Prémium… Tovább olvasom