Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Mérgesen felújították a középületeket az elmúlt négy évben

Kihívó nélkül indul az októberi választáson Mérges polgármestere, Balázs Vince. Úgy érzi, eddigi munkáját ismerik el a helyiek azzal, hogy nem lesz vetélytársa.

Balázs Vince, Mérges polgármestere elmondhatja: egy ciklust töltött települése élén, mégis kétszer kapott bizalmat. A 2006-os választás után ugyanis 2008-ban a képviselő-testületben tapasztalt békétlenség miatt lemondott tisztségéről. A novemberi időközi szavazáson újraválasztották a helyiek. A nehézségek ellenére is azt mondja, a lelkesedése a régi és a faluért való tenni akarás hajtja előre.

Megújult a faluház is.
Megújult a faluház is.

– Úgy érzem, az elmúlt négy évben sikerült a község méreteihez képest óriási eredményeket elérni. Elég talán csak azt említeni, hogy kialakítottunk egy klasszikus faluközpontot. Azt hiszem, ennek is köszönhető, hogy egyedüli induló vagyok az októberi választáson. Én mindenképpen a munkám elismeréseként értékelem. Szeretném azt hinni, hogy a mérgesiek elégedettek a teljesítménnyel – fogalmazott Balázs Vince.

Balázs Vince polgármester a munkája elismeréseként értékeli, hogy nincs kihívója a választásokon.
Balázs Vince polgármester a munkája elismeréseként értékeli, hogy nincs kihívója a választásokon.

Az eredmények között megemlítette: kívül-belül felújították a községháza épületét. Megszépült a szomszédságában álló faluház. Parkosították, virágosították a közterületeket, lecserélték a falugondnoki buszt. Benyújtott, de még el nem bírált pályázatuk van a ravatalozó rekonstrukciójára. Tervezik a kocsmának és vegyesboltnak helyet adó, önkormányzati tulajdonú parasztház rendbetételét. Szeretnék a falubusz garázsát is átépíteni. Az evangélikus gyülekezet húszmillió forintos támogatást nyert a templom felújítására.

Az evangélikus templom lehet a legszebb ékszer a mérgesi ékszerdobozban.
Az evangélikus templom lehet a legszebb ékszer a mérgesi ékszerdobozban.

– Ha ezek az elképzelések megvalósulnak, valóban igazi ékszerdoboz lesz Mérges központja. Benne pedig a legragyogóbb az evangélikus templom lehet. Ugyan nem az önkormányzat koordinálja a rekonstrukciót, de amiben tudjuk, segítjük a gyülekezetet. Jó lenne még az utakat rendbe tenni a településen. Községi kezelésben mindössze két utca van, de ez mégis nagy terhet ró szűkös költségvetésünkre. A jövőben nagyon bízom, és persze abban, hogy az állam több támogatást ad a hozzánk hasonló apró falvaknak is. Számítok persze a helyiek együttműködésére is. Eddig is bizonyították, hogy a közösség képes összefogni, ha szükség van rá, remélem, ezután is így marad – tette hozzá Balázs Vince.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A parkosítás után jöhetnek a gyerekek

Pályázati támogatással parkosította a falu közterületeit a sopronnémeti önkormányzat. A… Tovább olvasom