Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Mérges Tétre váltott

A mérgesi önkormányzat az elmúlt években valamennyi középületét felújította.
Balázs Vince polgármester elmondta, noha nagy beruházásokon vannak túl, pozitív mérleggel zárták a tavalyi évet.

Mérgesen a községháza és a kultúrház épületének rekonstrukcióját már évekkel ezelőtt elvégezték. 2011-ben az evangélikus templomot is felújíttatta a gyülekezet. A közelmúltban a ravatalozó, valamint a boltnak és italboltnak helyet adó önkormányzati ingatlan is megszépült. Utóbbira pályázati támogatást nyert a község. És hogy közös értékeikre vigyázzanak, kamerarendszert szereltetett fel az önkormányzat. A hálózatot a tervek szerint bővítik is Mérgesen. Az idei tervek között még a ravatalozó bővítése szerepel előtetővel, fedett búcsúztatóval. Ezenkívül útjaik állapotán szeretnének javítani.

A falu vezetői egyelőre nem tudják pontosan, mennyi pénzzel gazdálkodhatnak 2013-ban. Az viszont már biztos, hogy ügyeiket a téti körjegyzőségnél intézik. Mérges tehát váltott.

Balázs Vince polgármester
Balázs Vince polgármester


– A téti kistérségi társuláshoz tartoztunk és a szomszédos Rábacsécsény központtal működött körjegyzőségünk – tájékoztatott Balázs Vince polgármester. – A járások megalakulásával maradtunk Tétnél és képviselő-testületünk úgy határozott, hogy a város körjegyzőségébe kérjük felvételünket. A helybeliek szempontjából szinte semmilyen változással nem jár az új helyzet. Ügyeik intézésében, ahogy eddig is, megpróbáljuk majd segíteni őket. Úgy gondolom, az első mindenképpen a tapasztalatszerzés éve lesz az új közigazgatási rendszerben. Ha úgy látjuk, hogy megtaláltuk helyünket, nyilván maradunk is.

Önkormányzatunknál az a jelmondat, hogy a rendelkezésünkre álló forrásokat hatékonyan használjuk fel és persze az is fontos, hogy minél kevesebb kiadásunk legyen.

Mérges sok hasonló nagyságú községgel egyetemben a lakosságszámmal küszködik. A százas határt nem sikerült elérniük, de a polgármester bizakodó. Tavaly is voltak betelepülők a Rába menti faluba, az érdeklődés folyamatos. – Ha elérjük a százat, elégedettek leszünk, de nem állunk meg. Olyan községet szeretnénk, mely otthonos és kihasználva Győr közelségét, próbáljuk hozzánk csábítani a nagyvárosból kitelepülőket – mondta Balázs Vince.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papírgyűjtés Bágyogszováton

A helyi óvoda munkatársai kérik a községbelieket, hogy az összegyűlt újságokat, irodai… Tovább olvasom