Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Mérges: önerős fejlesztéseik után kiürül a kassza

Kamerarendszerét bővíti és a ravatalozóépületet fejleszti rövidesen a mérgesi önkormányzat.
Utolsó tartalékaikat költik el a helyiek számára fontos beruházásokra.

Spórolt pénzének elköltésére készül a mérgesi önkormányzat. A térfigyelő kamerarendszer és a ravatalozó bővítésével aztán ki is ürül a községi kassza, tudtuk meg Balázs Vince polgármestertől. Az önkormányzat vezetői abban bíznak, hogy jövőre valamivel több fejlesztési pénz áll majd rendelkezésükre.

– Maradék pénzünket használjuk fel olyan célokra, melyek az itt élők érdekeit szolgálják – jegyezte meg Balázs Vince. – A kamerarendszer bővítése azért fontos, mert sok idős, egyedülálló ember él Mérgesen, így biztonságérzetüket szeretnénk erősíteni. Régi tervünk a ravatalozó teljes rekonstrukciója is. A külső- belső felújítás megtörtént, pályázati támogatással. Nagyon hiányzik azonban egy előtető, ahol rossz idő esetén is megfelelő körülmények között lehet a szertartásokat elvégezni. Úgy tervezzük, szeptemberben, októberben kibővítjük fedett résszel az épületet. Így aztán tényleg elfogy a fejlesztésre szánt keretünk.

A ravatalozó külső és belső felújítása megtörtént, most előtetőt építenének hozzá. Ezzel el is fogy a mérgesi önkormányzat pénze – mondta el Balázs Vince polgármester.
A ravatalozó külső és belső felújítása megtörtént, most előtetőt építenének hozzá. Ezzel el is fogy a mérgesi önkormányzat pénze – mondta el Balázs Vince polgármester.


Balázs Vince hozzátette: korábban pályázati támogatással, a falumegújító program keretében tatarozták középületeiket, tették rendbe környezetüket. Remélik, jövőre „szabadabb" kezet kapnak és nagyobb lehetőségeket az ideinél. A községvezető például a hozzájuk hasonló kisközségek számára előnyös pályázatokra gondolt. Örömmel számolt viszont be arról, hogy hosszas utánjárásukra a közútkezelő kijavította a faluba vezető út hibáit.

– A bekötőút nagyon rossz állapotban volt. Néhány szakasza szinte a járhatatlan kategóriába tartozott. Már azon gondolkodtam, hogy a Kisalföld segítségét kérem, de aztán megjelentek a munkagépek és néhol új burkolatot húztak, néhol a kátyúzást végezték el. Örülünk persze, de előbb kellett volna. Akármilyen kis község is Mérges, itt is emberek élnek, akiknek joguk van például a járható utakhoz is – fejtette ki Balázs Vince.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízfogyasztás Kapuváron: több mint 3000 köbméter a nyári csúcs

Több mint háromezer köbméter víz is fogyott egy nap ezen a nyáron Kapuváron és környékén. Tovább olvasom