Kisalföld logö

2018. 09. 25. kedd - Eufrozina, Kende 8°C | 14°C Még több cikk.

Mentőautó ajándékba

Mentőautót kapott a bősárkányi önkormányzat. Bár a település polgármestere szerint mentésre nem vehetik igénybe, megtalálják a módját a jármű hasznosításának.
A svédországi Trollhättan településen működő segélyszervezet alelnöke, Jörgen Deckert egy Volvo típusú mentőautót adományozott Bősárkány önkormányzatának. A járművet Szalay Imre polgármester vette át.

Jörgen Deckert átadja a mentőt Szalay Imrének
Az adományozás ötlete az egykor Bősárkányban, jelenleg pedig a skandináv országban élő Major Józseftől származik. A Hanság mentéről Svédországba elkerült férfi ugyanis azt gondolta; ha a szóban forgó segélyszervezet másokat támogat, akkor miért ne támogathatná az ő szülőfaluját. Úgy vélte, egy ilyen járműre mindig szükség lehet a településen. Ettől kezdve felgyorsultak az események és a mentőautó néhány nappal később már Bősárkányba érkezett.

S hogy valóban mit kezd az önkormányzat egy mentőautóval? Nos, Szalay Imre szerint mentésre nem használhatják. Viszont jó szolgálatot tehetnek vele azzal, ha például a falubeli idős, beteg embereket szakrendelésre szállítják, esetleg a Bősárkány gesztorságával működő háziorvosi ügyelet rendelkezésére bocsátják, vagy átadják a gondozási központnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könnyes találkozások

Grófi vendégei voltak a napokban Dénesfának. A Cziráky család ma élő legidősebb tagja, gróf Cziráky… Tovább olvasom