Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Mennek a házukból, vagy húszezer naponta

Rábaköz - A négyszázezres hitelből elúszhat egy Kapuvár környéki adós hétmillió forintot érő háza. A hitelt nyújtó banktól ingatlanforgalmazó cég vette meg a tartozást. Öt napot adott a költözésre, máskülönben napi húszezer forint a kötbér.

– Vagy öt napon belül kimegyünk a házunkból, vagy naponta húszezer forint kötbért fizetünk – mondta el a Kisalföldnek P. A. Kapuvár környéki lakos. Ahogy azt már lapunkban megírtuk, a Kapuvár környékén lakó adós négyszázezer forintos hitele úgy felduzzadt, hogy elúszhat a hétmillió forintot érő családi házuk. Ahogy a károsult elmondta, 2,5 milliós hitelüket a bank eladta egy fővárosi kft.-nek hárommillió forintért. Az adós elmondása szerint a cégtől a hét elején kaptak egy levelet, melyben felszólítják őket arra, hogy a házukat hagyják el öt napon belül, különben napi húszezer forint kötbért kötelesek fizetni.

– Voltunk a banki hitelkárosultak egyesületénél, ahol kijelentették, ilyen agresszív céggel még nem találkoztak – mondta P. A.

A Kisalföld megkeresésére Várnai-Kiss Annamária, az egyesület győri irodavezetője elmondta, nagy figyelemmel kezelik P. A. és családjának ügyét, egyelőre keresik a jogi lehetőségeit annak, hogy a család a házban maradhasson.

A Kisalföld megpróbálta megkeresni azt a céget, amelyik átvette a bank tartozását, ám a budapesti Refinance kft.-ről csak annyit sikerült kideríteni, hogy ingatlanforgalmazással foglalkozik, ám sem telefonszám, sem más elérhetőség nem található a kft.-ről.

P. A. és családjának története két évvel ezelőtt kezdődött, amikor négyszázezer forintos gyorshitelüket kedvezőbbre akarták váltani. Egy hiteliroda segítségével végül több mint egymilliós magánhitelt vettek fel, amit később banki hitellel váltottak ki. A Kisalföld tudomására jutott, hogy mind a magánhitelt, mind az azt kiváltó, immáron 2,5 milliós bankhitelt ugyanaz a fővárosi csoport rendezte. A család egyre jobban belekeveredett a hitelspirálba, a banki követelés végül egy ingatlanforgalmazó cégnél kötött ki. A Kapuvár környéki adósnak így elúszhat a hétmillió forintot érő családi háza.

Olvasóink írták

  • 1. girzelda 2009. május 22. 21:23
    „Mi ez, ha nem egy pénzügyi kartell az emberek kifosztására?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őszre csúszhat a csornai termálfürdő téliesítése

Kapuvár - Kapuvár a jövő héten – változatlan tavalyi árakkal – nyit, Csorna a napokban… Tovább olvasom