Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Melléképület égett: két fia mentette az idős nénit

Bogyoszló - Ötven és ötvenhét éves fia segítségével jött ki az égő házból egy nyolcvannégy éves idős néni, mikor szombat délután Bogyoszlón meggyulladt a családi házuk.

Az ijedtségen kívül a néninek nem lett baja, ám vizsgálatra egyik fiával együtt a mentők csornai kórházba szállították.

Szombat délután fél öt körül háztűzhöz riasztották a csornai és kapuvári tűzoltókat. Bogyoszlón a Béke utca egyik családi házának melléképülete kapott lángra, majd a tűz átterjedt a lakóházra is. A házban egy nyolcvannégy éves idős néni és két fia tartózkodott. Az ötven és ötvenhétz éves fiúk a tűz észlelésekor a házból kisegítették édesanyjukat, majd a kiérkező mentők az egyik fiút és az idős nénit a csornai kórházba szállították.

Galéria! Fotók: Turbók Attila


A nagy erőkkel - három autóval és tizennégy emberrel - kivonuló tűzoltók a lángokat, mintegy másfél órás munkával megfékezték, ám a melléképület teljes egészében leégett és a lakóházban is tetemes kár keletkezett.

A kisalfold.hu megtudta, a tűzoltóságot egy utcabéli, nyugdíjas tűzoltó értesítette, aki jelenleg a bogyoszlói önkéntesek vezetője. Varga Zoltán a Kisalföldnek elmondta, az utca elején lakik és meghallotta a kiabálást, ekkor értesítette a tűzoltókat. – A helyi önkéntesek erre már szerelték az első fecskendőt és a hivatásosok kiérkezéséig megkezdték az oltást - mondta a helyi önkéntesek parancsnoka.

A kórházba szállított férfit és az idős nénit kivizsgálják, ám információink szerint sérülést nem szenvedtek.

Olvasóink írták

 • 6. tódi 2009. augusztus 03. 16:03
  „Summer !

  Jó hogy megírtad .
  Itt már csak a hozzászólások hitelesek , az eredeti cikket nem nagyon olvasom .

  Tisztelet az önkéntes segítőknek , kevés dolog van ami elismerésre méltóbb.”
 • 5. Esther 2009. augusztus 03. 12:53
  „Minden elismeresem a helybelieknek. nagy batorsagrol tettek tanubizonysagot!”
 • 4. Summer 2009. augusztus 03. 12:36
  „Kedves Kisalföld szerkesztőség!
  Kérném a cikk helyesbítését, mert 90%-a sem igaz annak amit írtak.
  A tűzet Koltai József észlelte először, ő értesítette a tűzoltókat. Mire az égő
  házhoz ért, a potyondi lakosú Tallér Gábor hivatásos tűzoltó, már megkezdte a
  család mentését és a gázpalackokat is ő hozta ki az égő házból.
  Az édesanyát és két felnőtt gyermekét Tallér Gábor, Koltai József és
  Molnár Zoltán mentették ki. Közben Varga Zoltán vezetésével a helyi önkéntesek
  megkezdték a tűz oltását. A szomszédos kertre terjedő tűzet az ifjúsági klub oltotta el.
  Példaértékű, amit szombat délután a falu lakosai tettek.”
 • 3. Rambo 2009. augusztus 02. 10:09
  „Minden elismerésem a bogyoszlói Önkéntes Tűzoltóknak!Koltai Józsefnek pedig minden elismerésem hogy egy rövidnadrágban ment be az égő épületbe a néniért és két fiáért!És persze azoknak akik önként saját felelősségükre mentek oltani a tüzet míg a csornai tűzoltók ki nem érkeztek.Emelett most a falu lakosságának kellene összefognia azért hogy segítsünk ennek a családnak,hogy minél hamarabb renbejöjjön legalább a ház első fele.Ezt nem lehet csak úgy elfelejteni!
  (Polgárőr)”
 • 2. Rambo 2009. augusztus 01. 22:19
  „Tisztelt ujságíró Úr!
  Pontosítanám a cikkjét amit a bogyoszlói tüzesettel kapcsolatban írt!Először is nem a két fia mentette meg az idös nénit mert a két fiút is menteni kellett hogy ne váljanak a tüz martalékává!Ebben pedig nagy szerepet vállaltak a József Attila utca lakói ezen belül pedig Koltai Józsefnek jár az elismerés persze a többieknek is, aki ott volt tudja kikről van szó,mert ha ők nincsenek akkor a lakók halottak lennének!Tudomásom szerint a tűzoltókat is ő értesítette először.Az önkéntes csapat pedig kiemelkedő munkát végzett a hivatásosok kiérkezéséig és velük együttes erövel fékezték meg a lángok továbbterjedését a környező lakóépületekre!”
 • 1. potyesz 2009. augusztus 01. 21:24
  „Sajnálatos dolog egy tűz eset ,ami Bogyoszlón történt rá világít néhány dologra ,menyire védtelenek vagyunk egy katasztrófával szemben ,milyen gyorsan megtud semmisülni egy élet munkája ,de példa nélküli volt az emberek össze fogása a helyiek a maguk lehetőségéhes képest mindent megtettek.Ami elgondolkodtató az a lehetőségek ,érdemes ezen elgondolkodni elég e ennyi ,nem lehet javítani a lehetőségeken pl :ha lenne minden tűzcsap mellet néhány tömlő amit azonnal lehetne használni csak egy ötlet ami fel merült de biztos van még szerintem érdemes megfontolni”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Made in Hungária a falunapon

Rábakecöl - Reggel nyolc órakor, a hagyományos horgászversennyel nyitott a rábakecöli falunap. A… Tovább olvasom