Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

Megyei tragédia: holtan találták fehértói háza kútjában

A kútba fulladt egy 48 éves férfi Fehértón. Holttestére a szomszédok találtak rá, miután napok óta nem látták és keresni kezdték. Valószínűleg baleset történt, a rendőrség vizsgálja a részleteket.

Elmondásuk szerint a férfi közvetlen, barátságos volt, nem kötözködött, nem veszekedett, de gyakran tért be a helyi italboltba. A szomszédok, ahogy tudták, segítették.
Egy hányatott sorsú élet fejeződött be tragikusan Fehértón. Szomszédjai napok óta nem látták a 48 éves K. Ottót, ezért hétfőn délután bementek Rákóczi utcai házának udvarára. A gémeskút gyűrűjének fedelét eltolva találták, a mélyben pedig meglátták a férfi holttestét. „Talán az ott hűtött élelmiszereket akarta felhúzni, amikor lezuhant" – vélik a helyiek.

A szerencsétlenül járt férfit a tűzoltók emelték ki a kútból. A Kisalföld az utcabelieket, illetve az áldozat egyik barátját kérdezte.

Buza Ferencné, Németh László, Takács Istvánné és Nagy Józsefné rendes embernek ismerték K. Ottót, jobb sorsot érdemelt – mondták mindannyian.
Buza Ferencné, Németh László, Takács Istvánné és Nagy Józsefné rendes embernek ismerték K. Ottót, jobb sorsot érdemelt – mondták mindannyian.


– Jobb sorsra volt érdemes Ottó mindenképpen, ahogy bizony látott szebb napokat is – mondták el a szomszédok. Buza Ferencné, Takács Istvánné és Nagy Józsefné felidézték emlékeiket K. Ottóról. – Itt nőtt fel a faluban, jó képességű, jó eszű gyerek volt. Asztalosnak tanult, aztán megnősült, elkerült Fehértóról. Vállalkozó lett, Abdán élt. Jól ment neki az üzlet, külföldre is szállított, jómódú iparosként hallottuk róla a híreket. Aztán a családi körülményei megromlottak, és végül hazaköltözött az édesapjához. Nagyon rendes emberek voltak a szülők is. Édesapja azután meghalt, Ottó egyedül maradt. Nem dolgozott sehol, de néha vállalt alkalmi munkát. Mutatta a régi noteszát, tele volt például orvosokkal. Ilyen kapcsolatai voltak a korábbi életében. Gyerekei vannak, de úgy tudjuk, nem tartották a kapcsolatot. Sajnáltuk szegényt, hogy így elbánt vele a sors.

A szerencsétlenül járt férfi halálának körülményeit a csornai rendőrök vizsgálják. Holttestét a szomszédok találták meg a kútban.
A szerencsétlenül járt férfi halálának körülményeit a csornai rendőrök vizsgálják. Holttestét a szomszédok találták meg a kútban.


Elmondásuk szerint a férfi közvetlen, barátságos volt, nem kötözködött, nem veszekedett, de gyakran tért be a helyi italboltba. A szomszédok, ahogy tudták, segítették. Hol élelmet, hol munkát adva neki.

Szegénysorban élt, és talán halálának is ez lett az okozója.

– A villanyt kikapcsolták nála, így a hűtője sem ment. Az élelmiszert a kútba eresztette le egy madzagon. Lehet, hogy most is csak fel akarta húzni a tejet vagy valami mást. Talán túl mélyen hajolt és nem tudta visszanyerni egyensúlyát, beleesett. Én több mint egy hete, vasárnap láttam utoljára. Akkor bográcsban főztem, neki is adtam egy adagot. Sajnálom, mert nem ezt a sorsot érdemelte – ezt már Németh László, K. Ottó barátja jegyezte meg csendesen, miközben a rendőrök helyszíneltek a Rákóczi utcai ház udvarán.

A csornai rendőrség munkatársai közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a haláleset körülményeit.

Olvasóink írták

  • 3. Star-Spangled 2011. július 28. 23:02
    „Szomoru dolog ez az egesz! 2011-ben KUTBA huteni az elelmiszert!!!!!”
  • 2. ogre 2011. július 28. 14:46
    „ez mosoly?”
  • 1. accelerator 2011. július 28. 11:34
    „A sajnálkozó szomszédok! A fiú elég széles mosollyal áll a kamera előtt...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falunapon vigadtak Rábaszentmiklóson

A közel kétszáz lelket tartó Rábaközi faluban, Rábaszentmiklóson szombaton falunapot tartottak. Tovább olvasom