Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Megyei citerások balatoni tábora

Augusztus első hetében több mint ötven megyebeli citerás táborozott a Balaton partján. A csapat legfiatalabb tagja nyolc-, legidősebbje tizenkilenc éves volt.

A fiatalok tizennyolc faluból érkeztek Alsóörsre: Csikvánd, Darnózseli, Fertőboz, Győrzámoly, Lébény, Mihályi, Mórichida, Mosonszentmiklós, Nagycenk, Nagylózs, Páli, Pinnye, Rábacsécsény, Rábaszentmihály, Rábaszentmiklós, Sopronkövesd, Szil, Újkér.

Év közben négy nagy művészeti intézményben tanulják a citera rejtelmeit: Kisfaludy Károly ÁMK tagiskola – Rábacsécsény, Cinege Művészetoktatási Intézmény – Sopron, Szigetköz Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény – Darnózseli, Széchenyi István Általános Iskola és AMI – Mosonszentmiklós. A művészeti iskolák mellett két egyesület is támogatja a gyerekek munkáját.

A sopronkövesdi Kövirózsa Kulturális Egyesület, illetve a szili Linkószer Citerazenekar Egyesület. A balatoni táborban Horváth Krisztina, Kapuvári Eszter, Molnár Boglárka és Raffai Katalin tanították muzsikálni a résztvevőket. A zene mellett különféle foglalkozásokon vehettek részt Babos László, Szalai Katalin, Tóth Tibor, Zemplenszky Nóra és Zemplenszkyné Rujder Éva segítségével. A tábor végén zárókoncertet adtak a gyerekek az alsóörsi iskola udvarán.

A koncerten helyiek, szülők, turisták is részt vettek nagy számban, és vastapssal köszönték meg a vezetők, gyerekek munkáját. A tábort Horváth Krisztina szervezte, aki a gyerekek nagy részét év közben is tanítja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változások a kónyi iskolában

Az általános iskola működésére az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet. Tavaly év elején azonban… Tovább olvasom