Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Megvan az új alpolgármester

Csorna: Koalíciós szerződés és együttműködés a megalakuló testületben. Lemondott megyei közgyűlési mandátumáról Papp József, Csorna polgármestere, országgyűlési képviselő. Többek között ezt jelentették be a városházi sajtótájékoztatón.
A megalakuló képviselő-testületen belüli együttműködésről tartott közös sajtótájékoztatót Csornán Papp József (MSZP) polgármester, Abdai Imre, az SZDSZ és dr. Számtartó Zoltán, a Vidékért Egyesület helyi elnöke.

Megegyeztek
Papp József elmondta: a választási eredmények ismeretében az elmúlt héten egyeztető tárgyalásokat folytattak. Kifejtette, az MSZP és az SZDSZ a választási kampányban is együttműködött és a többciklusnyi közös munka tapasztalatával állapodtak meg a folytatásról. Úgy vélte, más a helyzet a Vidékért Egyesülettel, hisz egy civil szervezetről van szó, amely a függetlenségét meg akarja tartani. „Ezt mi tiszteletben tartjuk" – jelentette ki. Hozzáfűzte, hogy a következő időszakban tizenegy személy működik együtt az önkormányzatban oly módon, hogy az MSZP és az SZDSZ koalíciós szerződést köt egymással és ez a pártkoalíció a Vidékért Egyesület három képviselőjével együttműködési megállapodást hoz létre.

A régi-új polgármester szerint az elmúlt évek bizonyították az egész városnak, hogy biztos bázis és testületi háttér nélkül a városvezetés nem tud dolgozni. Papp József fontosnak nevezte, hogy hatékonyan és békésen működjön az önkormányzat. Bejelentette, hogy a képviselő-testület alakuló ülését november 4-re hívja össze, alpolgármesternek pedig Papp Imrét (MSZP) jelöli. Közölte, hogy megállapodtak a bizottságok számában, létszámában, a helyek elosztásában. „Két fő szempont vezetett ebben min ket: hatékonyan dolgozó bizottságaink legyenek, s a testület olcsóbban működjön" – jegyezte meg a polgármester, aki szólt arról is, hogy megkezdték az egyeztetést a jobboldallal, számítanak együtt működésükre, ötleteikre, javaslataikra.

Békében, egymás mellett
Abdai Imre célként említette a város fejlődésének segítését, a meghirdetett programjuknak megfelelően. Mint fogalmazott, olyan kisváros kialakításáért szeretnének tevékenykedni, ahol békében élhetnek, dolgozhatnak egymás mellett az emberek. A bizottságokban és a testületben ennek megfelelően tevékenykednek. Sem bal, sem jobb Dr. Számtartó Zoltán elmondta, hogy programjuknak megfelelően céljuk a város érdekeinek képviselete, fejlesztése, gazdagítása a pártpolitikától függetlenül. Hangsúlyozta, hogy a Vidékért Egyesület civil szervezetként sem bal-, sem jobboldali politikát nem óhajt folytatni, pártsemlegesen kíván tevékenykedni.

Ezért nem lép koalícióra egyik oldallal sem. A város iránt érzett felelősségük tudatában támogatják a mindenkori polgármestert. Kormos helyére Kovácsné Papp József bejelentette azt is, hogy a hétfői nappal lemondott a megyei közgyűlésben elnyert mandátumáról, a megüresedett helyet Kormos József foglalja el. Kormos József a csornai képviselő-testületi mandátumáról fog lemondani – amit listán szerzett –, és helyére Kovácsné Varga Ildikó kerül, aki az ötös számú választókörzetben volt a szocialista párt képviselőjelöltje.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A család megnyugodott, maradhatnak házukban

A Kisalföld cikke nyomán elhárult a földönfutóvá válás veszélye egy háromgyermekes rábaközi család… Tovább olvasom