Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Megújult a temetőben az Anyakereszt

Csorna - Rövid időn belül immár harmadszor is a példás összefogás eredményének örülhetnek a csornaiak. Mindenszentek délutánján a Szent Antal-temetőben a megújult Anyakeresztet áldották meg a katolikus és evangélikus egyház lelkészei.
Az év elején beszámoltunk róla, hogy erősen leromlott a csornai Szent Antal-temetőben álló Anyakereszt állapota. Rendbetételéről gyors döntés született és a nemes cél érdekében példás összefogás bontakozott ki. Anyagilag támogatta restaurálását az önkormányzat, a premontrei prépostság, a Jézus Szíve Egyházközség s az evangélikus gyülekezet. Szintén pénzbeli támogatást nyújtott a város polgármestere, a képviselő-testület több tagja és sokan a helybeliek közül is. A restaurálás költségei meghaladták a kétmillió forintot.

A megszépült Anyakereszt Árpási Tamás keze munkáját dicséri.

Mindenszentek napján mondott rövid beszédében Turi György polgármester emlékeztetett rá: a kereszt ékes bizonyítéka, hogy az egykoron a csornaiak – hercegszeriek és prépostszeriek – felül tudtak emelkedni az ellentéteken és képesek voltak az összefogásra. Miként képesek összefogni a város jelenlegi lakói is, ezt bizonyítja a Jézus Szíve-templom orgonájának felújítása, az 1956-os emlékmű elkészítése és az Anyakereszt restaurálása.

Az új helyen, a temető főútja mellett felállított megszépült Anyakeresztet – amely Árpási Tamás keze munkáját dicséri – Németh László plébános és Tubán József evangélikus lelkész áldotta meg.
Az eredeti szöveg olvasható az Anyakereszten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telekhiány Vásárosfalun

Vásárosfalu - A község azon kevés település közé tartozik a Rábaközben, ahol folyamatosan emelkedik… Tovább olvasom