Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Megújult a Széchenyi István iskola Csornán

Megújult épületekben kezdik az új tanévet a Széchenyi István Általános Iskola diákjai Csornán.

A mintegy 540 millió forintos beruházáshoz 486 millió forint támogatást nyert a rábaközi kisváros az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programja keretében - mondta Jakab Andrea, a polgármesteri hivatal munkatársa hétfőn az MTI-nek.

Ebből a forrásból valósították meg az intézmény három épületének rekonstrukcióját és bővítését. A létesítményeket akadálymentesítették, egyebek között idegen nyelvi labort alakítottak ki, a tornatermet korszerűsítették, az egyik épület tetőterében pedig olvasótermet és orvosi szobát rendeztek be.

A projekthez kapcsolódó szabadtéri fejlesztéseket az ősz folyamán végzik el. A játszó- és sportudvarok, továbbá az iskola előtti parkolóhelyek az év végéig elkészülnek, a projektet előreláthatóan 2011 februárjában fejezik be.

Olvasóink írták

 • 4. thermál 2010. augusztus 30. 18:40
  „Szép, és korszerű épület benyomását kelti a látvány már most is. Ha az utcafront is elkészül , az úttest és a jádák gyönyörköhetünk az épületeggyüttesben. Amikor a tanítás megkezdődik, akkor viszont a közlekedés rendkivül veszélyessé válik minden közlekedő részére. Kedves szülők a gyerekeket nem kell az osztályteremig autóval vinni. Az önkormányzat teremtse meg a lehetőségét a parkolásnak, vagy tilsák meg az iskola előtti megállást.”
 • 3. Nózi 2010. augusztus 30. 14:46
  „Tényleg nagyon szép lett (lesz)! De vannak akkora hibák már most a külső részeken! Hiányzik a zárócserép a tetőről, már most tekerednek-, deformálódnak a gerendák...Ezeket a hibákat ki lehet még javítani?”
 • 2. 1120 2010. augusztus 30. 14:34
  „Amit eddig látni lehet, az nagyon szép! A kivágott fák helyére meg biztosan ültetnek majd újakat...ez volt a Hunyadi felújításakor is.”
 • 1. miro132 2010. augusztus 30. 12:52
  „Sajnálom a kivágott fákat. Újakat ültetnek helyettük ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új LEADER-pályázatok csak jövő tavasszal Rábaközben

A harmadik kapuvári Rábaközi Gazdanapokon döntés született helyi pénz bevezetéséről, a… Tovább olvasom