Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Megújult a százéves községháza

A szárföldi községháza felújítására hárommilliós vissza nem térítendő támogatást kapott az önkormányzat.
Megszépülve.
Az épület és környéke a testületi tagok felajánlásából új címerrel és díszparkkal is gazdagodott. A szárföldi képviselő-testület határozata szerint a polgármesteri hivatal teljes külső és belső felújítására pályázatot nyújtottak be a megyei területfejlesztési tanács céljellegű támogatására.

Az azóta elnyert pályázat elbírálásánál elsőbbséget élveztek az önkormányzati tulajdonban lévő igazgatási épületek, így például a szárföldiek közel százéves hivatala is. A pályázóknak legalább negyvenszázalékos önrészt kellett vállalniuk. Ez Szárföldön két és fél milliót tett ki a felújítás több mint öt és fél milliós összköltségéből. A vissza nem térítendő hárommilliót két részletben kapják meg, idén másfél és jövőre is másfél millió forintot.

Nagy László polgármester elmondta: a külső felújítás mára befejeződött, a belső munkálatok, a nyílászárók cseréje, villanyszerelés, mozgáskorlátozottak helyiségének kialakítása jövő év április elejéig készül el. A polgármester hangsúlyozta: a munkálatok elvégzésével egy helyi vállalkozót mint generálkivitelezőt bíztak meg.

A hivatal előtti parkot is felújították, de ezt nagyobb részt saját erőből, a munkában a testület tagjai is részt vállaltak. A parkosításra így csak mintegy háromszázezer forintot fordítottak. Nagy László megjegyezte, az épületre felrakott címert Horváth Ferenc, a park díszkútját Németh László képviselők adományozták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnep Sopronnémetiben

Ünnepeltek a sopronnémetiek: a falu idős lakóit köszöntötték. majd a fiataloknak szereztek örömet. Tovább olvasom