Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Megújult a kultúrház

A zöldterületek gondozása ad sok dolgot manapság a maglócai önkormányzatnak. A kultúrház rekonstrukciójával viszont végeztek.

Jelentős fejlesztésen van túl a maglócai önkormányzat. Befejezték a kultúrház belső felújítását. Régen tervezték már a községvezetők a beruházást, kis lépésekkel sikerült megvalósítaniuk. Az utolsó ütemben korszerűsítették az elektromos hálózatot, bővítették a vizesblokkot, a fűtést a cserépkályha helyett ma gázkonvektorok biztosítják.

Elkészült a festés, a nyílászárók felújítása és építettek egy mobil raktárat is. Farkas Miklósné polgármester elmondta: mint hitel nélkül gazdálkodó település másfél millió forintot kaptak az államtól, ezt az összeget még egyszer annyival kiegészítve finanszírozták a költségeket.

Az önkormányzatnak nyáron nagy feladatot jelent a közterületek rendben tartása. Évekkel ezelőtt vállalták fel, hogy nemcsak a községi tulajdonban lévő ingatlanoknál nyírják például a füvet, hanem valamennyi ház előtt. „Erre azért van szükség, mert sok az idős, egyedülálló a faluban. Nekik segítünk azzal, hogy az egész településen mi gondozzuk a zöldterületeket" – jegyezte meg a polgármester. Hozzátette: a temetői ravatalozót szerették volna még átépíteni, egy előtetővel kiegészíteni. Ez eddig nem jött össze, de figyelik a pályázatokat és szeretnék alkalmas időben az igényüket benyújtani. A képviselő-testület döntött arról is, hogy a templom felújításához kétszázezer forinttal járulnak hozzá.

Mostanában az augusztus 23-i falunapra készülnek a maglócaiak. Hívtak vendégfellépőket és számítanak a faluból elszármazottak hazalátogatására is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Wolf Kati Kónyban

A 25. falunapra készülnek a helyiek augusztus 9-én, szombaton. Tovább olvasom