Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Megújult a templomi orgona

Csorna - A hétvégi ünnepen dr. Pápai Lajos megyés püspök szentelte fel a csornai Jézus Szíve-templom felújított orgonáját. A hangszer renoválása több mint tizenkétmillió forintba került.
Az államalapítási ünnepségsorozat keretében az elmúlt szombaton dr. Pápai Lajos megyés püspök szentelte fel a csornai Jézus Szíve-templom felújított orgonáját. A hangszer felújításáról három éve született döntés a városban, miután évtizedekig csak a bővítésre helyezték a hangsúlyt. Az állagmegóvás, a javítások elmaradtak, ám egyre több síppal bővült a templom 1942-ben készült orgonája. Az utóbbi években felmerült, hogy a műszaki állapot romlása miatt akár el is némulhat a hangszer. Felújításának gondolata már 2001-ben is felmerült, ám végül három éve kezdtek komolyan foglalkozni a problémával. A munka azonban komoly anyagi áldozattal járt, ezért Németh László plébános az egyházközségi képviselő-testülettel együtt az önkormányzathoz és a hívekhez fordult segítségért, többek közt jótékonysági bál szervezésével is gyűjtötték az adományokat. A nemes cél érdekében a helybéliek befizetéseiből végül több mint kilencmillió forint gyűlt össze, amihez az önkormányzat is hozzájárult hárommillió forinttal.

Szombat este a hívek zsúfolásig megtöltötték a Jézus Szíve-templomot, ahol a megyés püspök szentelte fel a felújított hangszert, melynek messze zengő hangjai mellett dr. Pápai Lajos az új kenyeret is megáldotta.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszta utca pályázat

Csorna - A csornai önkormányzat pályázatot írt ki Tiszta utca 2007 elnevezéssel. A kezdeményezés… Tovább olvasom